High Key

Met deze techniek heb ik de afgelopen weken heel wat af gestoeid. De clou is, dat het onderwerp met zachte lijnen wegvloeit in de achtergrond, die zoveel mogelijk wit is. Dat doe je door wat te overbelichten, maar het is toch niet de bedoeling dat iets uitgebeten eruit gaat zien. Het onderwerp van de foto is op een zachte manier gefotografeerd met weinig contrast. Er zijn vrijwel geen schaduwen en scherptediepte aanwezig op de foto. Professionele fotografen gebruiken filters en lampen om tot het gewenste resultaat te komen. Dat heb ik allemaal niet. Ik probeer gewoon allerlei instellingen uit met wisselend resultaat. Hier mijn probeersels.

13 gedachtes over “High Key

  1. Dit is prachtig. Ga ik ook eens proberen maar of dat zo goed zal lukken als bij jou is nog maar de vraag. Heel mooi resultaat heb je. Dankjewel om dit te delen want ik had er nog niet eerder over gehoord.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s