Logeerpartijtje

Wat was dit voor invasie aan spullen! Ons hele appartement wordt erdoor in bezit genomen. Boven was al een box en een wieg neergezet. In de schuur een wandelwagen en in onze kamer deze tassen, aankleedkussen, boordevol luiers kleren, doekjes, flesjes……………..

Ja, het afgelopen weekend mochten wij voor het eerst oppassen op onze kleindochter, die nu bijna twee-en-een halve maand oud is. Onze dochter en schoonzoon hebben er, zoals alle jonge ouders een drukke tijd opzitten. Een tijd, die vooral vermoeiend is, doordat je leven opeens geregeerd wordt door zo’n piepklein mensenkind. Ze houdt je dag en nacht bezig. Wij stelden voor om de zorg even op ons te nemen, waardoor zij weer eens even aan zichzelf en elkaar toe konden komen en vooral eens goed zouden kunnen doorslapen en uitrusten. Het aanbod werd met graagte aanvaard en daar kwam ons logeetje dus aan.

En wat was het leuk om het kleine meisje in huis te hebben. Ze lacht graag, maar is ook natuurlijk primair in haar behoeftes. Opa en oma renden zich dus de benen uit het lijf om te bedenken, wat de kleine nu weer bedoelde als ze een huiltje liet horen, honger, dorst, slaap, schone luier? Soms bracht een lekkere wandeling over de hobbelkeitjes in onze straat de oplossing, die hadden een slaapverwekkend vermogen. ’s Nachts bleek de kleine zich voorbeeldig te kunnen gedragen. Een fles van net na twaalf uur en de volgende weer rond 6 uur leverde ons niet eens een gebroken nacht op, waar we ons eigenlijk wel op hadden voorbereid.

Al met al was deze visite een feestje en onze Fien mag zo weer een keertje komen. Helaas mag ze niet herkenbaar in beeld, vandaar de vlek.

16 gedachtes over “Logeerpartijtje

  1. Dan weet je pas wat het is als je ze weer terug kunt geven… Jeslynn mag wel herkenbaar in beeld totdat ze een jaar of 7 is. Daarna kijken we verder. Zoals ze nu uitziet herken je haar over een paar maanden niet meer.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s