Waterliniepad: Naarden naar Bussum

Naarden was nog niet het eindpunt van onze etappe. Na de ronde om de Naardervesting liepen we door verstedelijkt gebied richting station Naarden-Bussum. Het zijn daar in Naarden rijke buurten. Allerlei bouwstijlen zie je naast elkaar, Jugendstil, Amsterdamse School, en meer wat ik niet kan thuisbrengen. Heel leuk om eens te zien.

Dan heb je daar als kroon op het werk het prachtige station van Naarden-Bussum. De architect was Dudoc. De buitenkant is heel bijzonder, maar de hal is ook heel imposant. Je ziet aan mijn foto van de lege hal, dat het nog niet stormloopt met reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Ook het perron was prachtig. Het heeft wel wat weg van het station van Haarlem, terwijl dit toch eigenlijk maar een klein stadje is. Zo maken ze de stations niet meer tegenwoordig.

12 gedachtes over “Waterliniepad: Naarden naar Bussum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s