Coronaproof

Het is een feit wat zeker is, voor mij zijn regendagen coronaproof. Tenminste als je achter de ramen zit te koekeloeren naar de regen en je alle afspraken buiten de deur hebt afgezegd. Dat is dan tenminste nog één ding dat positief is aan zo’n dag. Niet dat ik me verveel, maar het is soms wel veel computer wat de klok slaat. En het donkere weer doet er ook al geen goed aan.

Het lijkt dan coronaproof, want ik kom zo met niemand in aanraking, maar de lichamelijke conditie op peil houden, is toch ook een belangrijke voorwaarde om het coronavirus buiten de deur te houden. Beweging mag dus niet vergeten worden. Meestal maak ik een lekkere wandeling, maar op zo’n dag heb ik daar geen zin in, te nat, te donker. Wat dan? Wat yoga-oefeningen, de hometrainer en de trap brengen uitkomst. Onze gemeenschappelijke trap is 17 tredes hoog. 10 keer heen en terug laat je hart even lekker kloppen. Beter dan niks.

Morgen weer een dag.

17 gedachtes over “Coronaproof

 1. Ha Sjanne,

  ohoh.. wat leuk om te lezen: de trap als work-out!
  Doet me denken aan de moeder van mijn schoonzus.
  Die moeder was al over de 90 en wandelde nog elke dag. Maar op een dag struikelde ze over een boomwortel en brak iets. Weet niet meer wat.
  Na genezing en revalidatie …. ging ze, net als jij de trap op en af. Een aantal keren en een antl keren per dag.
  Ik vond dat toen zo grappig!

  Lekker doorgaan en het mooie weer komt wel weer.
  Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Er valt behoorlijk wat regen, maar aan de lage stand van de Maas kun je zien dat de grondwaterstand hier nog lang niet op peil is.
  trappenlopen is heel goeie oefening, wel zwaar voor de knieën, ik houd soms de leuning vast en dat wordt het meer ophijsen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik denk dat iedereen het een beetje op zijn manier aanpakt, al zijn er nu wel wat meer beperkingen dan met de eerste golf, niet zo zeer vanwege de regels maar vanwege het weer. Hier in België stuurt men aan op een tweede lock-down en om eerlijk te zijn, zie ik dat als enige effectieve oplossing. Had men wat korter op de bal blijven spelen, had dit misschien nu niet zo ver moeten komen. Maar ja… het is nu eenmaal zo.

  Geliked door 1 persoon

 4. De conditie is hier wel een dingetje. Wij zijn meer fietsers dan wandelaars en met het weer van gisteren blijven de fietsen wel op stal. Ik neem ook wel eens een extra loopje op de trap, maar 10 keer is nog niet gelukt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooie trap en een ideale manier om fit te blijven. Ik woon in een Drive-In woning, en moet dus heel wat trappen lopen. Maar mijn lichaam weet niet anders, dus of ik nou 10 keer of vijftig keer op en neer loop… ik merk er maar weinig van.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s