Naar Ransdorp

Vanuit Durgerdam zagen we de plompe platte kerktoren van Ransdorp al liggen. Dat was ons volgende doel op de wandeling. Daarvoor moesten we de waterkant en de dijk verlaten en liepen we landinwaarts. De zon deed nog even haar best, maar de bewolking werd al dikker.

Via rustige weggetjes door het lage land

langs het Kinselermeer

kwamen we in Ransdorp aan.

Onze route ging rond de toren. Deze is echt indrukwekkend breed. Het is dan ook de basis voor een hoge spitse toren. Die waren ze tenminste van plan om te bouwen, maar de ondergrond, die hier veelal uit veengrond bestaat zou niet bestand zijn tegen zo’n gewicht, dus is mijn gestopt op een zeker punt. Nu zijn we gehecht aan de stompe toren. Hij dient regelmatig als uitkijktoren. Op het platte dak schijn je prachtige vergezichten over de omgeving te hebben. Ik moet toch die klim maar eens gaan wagen, als de toren weer open is.

Nu gaan we verder richting Amsterdam. Via het Schellingwouder Kerkepad komen we weer op de dijk van Schellingwoude, waar onze auto staat. Zo’n kerkepad klinkt toch erg dorps in de grote stad.

15 gedachtes over “Naar Ransdorp

  1. Wij hebben heel wat voetstappen liggen in deze dorpen. Bert woonde in Schellingwoude. Zijn vader was hoofdopzichter van de Oranjesluizen en voorganger in het kerkje van Schellingwoude. Als je vanaf de Schellingwouderdijk richting de sluizen loopt, dan heb je direct een groot huis aan je rechterhand liggen op de hoek. Daar woonden zij. Het was een rijkswoning. Inmiddels is het een opvanghuis voor pleegkinderen.

    Op wo 9 dec. 2020 om 07:58 schreef Sjannesblog

    > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Vanuit Durgerdam zagen we de plompe > platte kerktoren van Ransdorp al liggen. Dat was ons volgende doel op de > wandeling. Daarvoor moesten we de waterkant en de dijk verlaten en liepen > we landinwaarts. De zon deed nog even haar best, maar de bewolking werd” >

    Geliked door 1 persoon

  2. wat een prachtige foto’s. Ook ik heb daar veel herinneringen liggen, de namen van de dorpen brengen mij terug in mijn kleutertijd, veilig achterop bij vader p de fiets. Zelf nog nooit daar gefietst doordat ik naar Zuid-Limburg trouwde. En daar is fietsen andere koek.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s