Edam en zijn bruggen

Afgelopen weekend gingen we een rondje lopen vanuit Edam tot Volendam en terug. Bij het wandelen door Edam viel het enorme aantal bruggen op. Kijk maar.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is naamloos-39.jpg

En dan te bedenken, dat we alleen maar het meest oostelijke deel van de stad doorkruisten. We liepen tot voorbij de camping. Daar is het zeegat en doorgang naar het IJsselmeer voor de plezierjachten. Buiten het seizoen is het een mooie verstilde plek.

Je kunt hier niet verder, dus liepen we terug om over de zeesluizen af te slaan naar de IJsselmeerdijk.

Een enkel bootje waagde zich op het water, terwijl het toch stervenskoud was.

Aan de andere kant van de dijk zagen we, dat de oprukkende nieuwbouwwijken van Edam en Volendam zowat aan elkaar vastgegroeid waren. Vlak vóór Volendam liepen we zo’n nieuwbouwwijk in om onze weg terug te zoeken naar Edam.

Een hele andere sfeer van wonen of je nu hier woont of in het oude Edam. Wel interessant om door zo’n nieuwe wijken te lopen. De mensen hebben het er allemaal picobello voor elkaar. Als ik mocht kiezen, zou ik in een oud huisje in Edam willen wonen, maar voor die keuze word ik niet gesteld. Ik ben tevreden met waar ik woon.

8 gedachtes over “Edam en zijn bruggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s