Bespiegeling op ons afgelopen wandeljaar

Op oudejaarsdag was het prachtig helder weer. Na een aantal dagen te veel binnen zitten, trokken we er op uit. Het was bijna windstil en de sereenheid van het landschap en de dag van het jaar maakte, dat deze wandeling uitnodigde tot een bespiegeling op het wandelen in het afgelopen jaar.

We wandelden veel en genoten van het Nederlandse landschap. In februari waren we gestart met het Waterliniepad. In juli liepen we de laatste twee etappes van het Marskramerpad naar Bad Bentheim. In juli, augustus en september liepen we als onderdeel van het Waterliniepad, langs de hele Stelling van Amsterdam en bij Muiden liepen we verder naar zuiden. Met nog vier dag-etappes te gaan tot Dordrecht, het eindpunt, strandden we in Leerdam. Reizen met het OV werd afgeraden en bovendien vinden wij het niet leuk, als je nergens onderweg kunt opsteken, dus maakten we door corona gedwongen dan maar veel wandelingen dichtbij huis.

De wandeling op oudejaarsdag maakten wij al vaker, maar elke keer zien we weer zoveel moois. Het fotograferen heeft zeker geholpen bij het steeds weer opnieuw zien van de dingen. We liepen ons dorp uit door het lange lint dat Overleek heet.

De vier kilometerlange weg met boerderijtjes voert achter langs de Leek, een meertje, dat eigenlijk de korte route naar Broek in Waterland blokkeert. Als je over ijs zou kunnen gaan, wat al heel lang geleden is, ben je met 4 kilometer in Broek, over de weg is het 8 kilometer. Weliswaar lag er een dun laagje ijs, maar daar waagden we ons nog maar niet op.

Broek in Waterland kwam in zicht.

Zo mooi gespiegeld als vandaag zag ik het nog niet.

Na een korte pitchstop op de trappen van de kerk liepen we langs het Havenrak het dorp weer uit. Na de dagenlange somberte leek alles wel meer glans te hebben, zeker in het water langs de Broekermeerdijk.

De laatste 5 kilometer gaan langs de provinciale weg, maar gelukkig kunnen we in Watergang een parallelle weg nemen achterlangs het dorpje, dat ook alweer zo subliem lag te spiegelen in het water.

Aangekomen bij ons eigen dorp kan dat ook wedijveren met de spiegelwedstrijd.

Samengevat, wat was het een mooi wandeljaar en wat wonen we in een mooi land. Corona heeft ons eens te meer geleerd, dat je moet waarderen wat er wél is en dat is heel veel. Ik leef heus mee met alle mensen, die erg getroffen zijn door Covid 19, maar ik help hen niet door te gaan zitten somberen. Ik verlang ook wel naar meer vrijheid, maar met wat er nu mogelijk is maken we er het beste van. Als straks de lockdown voorbij is, het negatieve reisadvies met OV is opgeheven en de terrassen weer open zijn, gaan we weer graag onze LAW afmaken. Het boekje van het volgende Lange-afstands-pad is al besteld. Maar voor nu is het goed en dan heb ik het alleen nog maar gehad over het wandelen. Laat het een spiegel voor het nieuwe jaar zijn!

IK WENS JULLIE EEN MOOIE WANDELING DOOR HET NIEUWE JAAR!

Wil je oude wandelingen nalezen dan kun je in de rechterbovenhoek de streepjes aanklikken. Dan kom je bij het rolvenster met de categorieën. Daar rol je naar ‘wandelen en fietsen’. Dan kun je door scrollen naar een wandeling naar keuze.

15 gedachtes over “Bespiegeling op ons afgelopen wandeljaar

  1. Dat zijn mooie wijze woorden Jeanne, waar ik me helemaal bij aansluit. Dat we nog maar veel mooie wandelingen en fotomomenten mogen pakken in dit nieuwe jaar!

    Op vr 1 jan. 2021 om 09:01 schreef Sjannesblog

    > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Op oudejaarsdag was het prachtig helder > weer. Na een aantal dagen te veel binnen zitten, trokken we er op uit. Het > was bijna windstil en de sereenheid van het landschap en de dag van het > jaar maakte, dat deze wandeling uitnodigde tot een bespiegeling op ” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s