Kleine serie 30

Ik weet dat er een groep mensen in ons dorp woont, die het hele jaar door zwemmen in de Purmerringvaart. Doordat het riet gemaaid is zie je nu goed de verschillende plekken, waar je makkelijk de vaart instapt.

Even verderop waren we bij toeval getuigen van dit tafereel (j.l. 31 december 2020, temperatuur net boven 0).

Ik denk dat deze dappere dodo’s aanhangers zijn van de methode van Wim Hof, die zweert bij zwemmen in ijskoud water en ook douchen trouwens met koud water. Men schijnt daar baat bij te hebben in de versterking van het immuunsysteem. Het is wel zaak om dit niet opeens te gaan doen. Het moet langzaam opgebouwd worden, anders kan het nog schadelijk zijn. Brrrr, niet mijn ding. Ik hou gelukkig niet van zwemmen, laat staan van elke dag en het hele jaar door, een goed excuus vind ikzelf.

14 gedachtes over “Kleine serie 30

 1. Wat leuk dat je ze gespot hebt! Ook mijn ding niet hoor. Brr..

  Op za 2 jan. 2021 om 08:51 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Ik weet dat er een groep mensen in ons > dorp woont, die het hele jaar door zwemmen in de Purmerringvaart. Doordat > het riet gemaaid is zie je nu goed de verschillende plekken, waar je > makkelijk de vaart instapt. Even verderop waren we bij toeval” >

  Geliked door 1 persoon

 2. Neen hoor, geef mij maar heel warm water om te douchen. Ik houd wel van zwemmen, maar dat zit er momenteel niet in en bovendien vind ik zwembadwater meestal al aan de kouwe kant.

  Mijn immuunsysteem zou eigenlijk ook niet akkoord gaan, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier moet je echt doorzettingsvermogen voor hebben. Ik hou van zwemmen, heb het altijd veel gedaan maar de laatste jaren is er de klad in gekomen. Vroeger was het voor mijn zusje en mij sport om zo lang mogelijk in het jaar in zee te blijven zwemmen, soms tot ver in oktober.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik krijg het al koud als ik er naar kijk. Toen we vorige week op het strand waren met Odin, waren er ook twee zwemmers. En niet dat het even- erin-en- snel-er- weer- uit was hè. Nee, zeker wel een kwartier. Leuke serie

  Geliked door 1 persoon

 5. Geweldig! Ook wij douchen iedere ochtend ijskoud, én buiten. Als we verhuisd zijn, hopen we ook des winters een duik te kunnen nemen in het water voor onze deur. ZO fanatiek als Wim Hof zijn we niet, maar we voelen wel dat het ontzettend goed doet, dus we gaan gewoon door.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s