Weerbarstig Warder

Wat een aparte dag met weer was het zaterdag. De zon brak door de mist heen en dat was voor ons het sein om de auto in te stappen richting de IJsselmeerkust. 100 meter buiten ons dorp rijden we de dichte mist in. We twijfelden of we wel door zouden rijden, wandelen met mist, als je weet dat thuis de zon schijnt is toch een mindere keuze. Maar bij Monnikendam zagen we de zon vaag door de mist, dus we reden door, op hoop van zegen. En warempel voorbij Edam was de mist zomaar ineens opgelost. Warder onze startplek lag gewoon in de zon.

We liepen naar de dijk en toen we omkeken lag het dorpje alweer in een vreemd mistig licht.

Op de dijk van het IJsselmeer kon je het water niet zien, maar boven het land was er een mooi schouwspel van optrekkende mist, licht en luchten met de molen van Etersheim centraal in de polder de Breek.

Op de weg door de polder leek het opeens of we midden in het landingsgebied van grote groepen ganzen liepen. Het zijn overwinteraars, die veelal uit Nova Zembla of Zweden komen. In maart gaan ze weer terug naar hun broedgebieden in het hoge noorden.

Het was fascinerend. We zagen grauwe ganzen,

brandganzen

kolganzen

en die ene witte.

Voorbij Etersheim begon de lucht er opeens nóg dreigender uit te zien. Links vlak boven het land zie je zee mist op komen zetten.

We hielden het droog, maar in de auto naar huis was er laaghangende bewolking en regen.

Als we bij huis hadden gaan wandelen, waren we weggeregend! Wat een geluk, want wij hadden een heerlijke wandeling, slechts 15 kilometer verderop!

15 gedachtes over “Weerbarstig Warder

  1. Het gáát nog een keer gebeuren hoor, echt, dat we elkaar tegen het lijf lopen.
    Wij waren er ook gisteren. Ik maakte foto’s van de molen in de mist. Ineens was die mist er. Toen we verder liepen naar de dijk was het nog slechts een klein beetje nevelig. We liepen het rondje en weg was de mist. Ineens volop zon. We waren op de fiets gekomen en toen we terugfietsten regende het. Maar ook niet lang

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s