Anderhalve meter

Het zou fijn zijn als de anderhalve meter door iedereen zo goed zou worden nageleefd!

Ik merk, dat het begrip anderhalve meter al stevig verankerd begint te raken in mijn systeem. Vorig jaar zou ik deze schapen gewoon hebben bekeken en er niets bij gedacht hebben. Nu denk ik ‘dat doen ze goed’. Ha ha. Ook bij tv beelden moet ik regelmatig denken ‘nee dat kan niet, te dicht bij elkaar’. Toch vind ik het voor mezelf in de praktijk nog best lastig. Als je echt met iemand iets gaat ondernemen, sta je ongemerkt tè dichtbij in je enthousiasme. Het blijft oppassen dus.

20 gedachtes over “Anderhalve meter

 1. Mooie die makke schapen. Ze snappen het wat beter dan een berg mensen. Anderhalf is het minimaal en zij liggen eerder op 2,5 meter van elkaar. Bij sommige mensen denk ik; had het maar 2 meter gelaten. Zij denken al bij 1 meter op anderhalve meter te staan. Zelf ben ik eerder zo’n mak schaap. Als alleenloper vind ik 3 meter totaal geen probleem. Vaak spreek ik op die afstand met iemand en beperk dat dan tot maximaal 10 minuten. Dat laatste zou wel eens veel belangrijker kunnen zijn, aangezien besmetting vooral in eigen huis en bij visite ontstaan waar mensen soms meer dan een uur in 1 ruimte zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor sommige mensen blijft het lastig. Het is, denk ik, niet eens altijd onwil. Regelmatig ook een kwestie van niet goed nadenken. Gisteren nog ervaren.
  In een kleine groentezaak toch een echtpaar dat samen boodschappen doet en elk een vitrine blokkeert. Ik blijf op afstand wachten. Wil de man, die hopeloos in de weg staat, mij toch vriendelijk laten passeren. Hij had het domweg niet in de gaten.

  Like

 3. Mooi de foto van de schapen op ruime afstand.
  Bij mij zit die 1.5 meter aardig ingeprent, het is vooral opletten om mensen te kunnen omzeilen die het niet in de gaten hebben.
  Ik hoop zo dat het niet al te lang wachten wordt op de vaccinatie. Nu staat voor mijn leeftijdcategorie gepland tussen half maart en ergens in september, dat is nog ver weg.
  Wij zullen het met zijn allen nog lange tijd moeten volhouden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Jeanne, Ook ik doe mijn best me aan de regels te houden en toch gaat het in het samen zijn vaak mis. Ik grap dan maar ‘een grapperhousje’ als ik mezelf erop betrap. Die schapen zijn natuurlijk onbetaalbaar in deze. Scherpe fotografe. Met groetenTon

  Geliked door 1 persoon

 5. In de buitenlucht zal het niet zo’n vaart lopen. Ik ga zoveel mogelijk opzij. Bij het boodschappen doen wacht ik tot de ander opzij gaat. Maar ook daar is de 1,5 meter niet altijd te realiseren. Thuis hou ik het weinige bezoek wel op afstand.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s