Wandeling in de zon

Eindelijk scheen de zon weer eens. Dat nodigde uit om te gaan wandelen. Tenslotte hadden we de afgelopen week veel te veel binnen gezeten. Wat is het heerlijk, als het weer eens een heldere dag is. Het was echt genieten. We liepen meteen maar weer een ronde van 15 kilometer, waardoor we wel drie uur in de zon waren. Je moet tenslotte ook je vitamine D gehalte op peil houden. Overleek dichtte ik al vaker toe, dat het ’t mooiste weggetje van onze omgeving is. Dat werd weer bewezen.

Met de vergezichten

naar links en naar rechts totaal verschillend

de spiegelingen.

Het meertje de Leek was een spiegel voor de wolken.

Halverwege de wandeling liepen we Monnickendam binnen.

In zo’n stadse omgeving hoopten wij op een horecabedrijf die coffee to go aan zouden bieden en jawel hoor. In het oude huis met deze gevelsteen is een cafeteria met bonbonniere gevestigd en daar konden we koffie krijgen. En wat nog veel fijner is, is dat je daar ook van het toilet gebruik kunt maken. Dat is toch wel een groot probleem, als je langere wandelingen wilt maken, maar vandaag pakte het goed uit.

De koffie werd opgedronken boven op de brug voor de Waeg. Het is een praatplek/ verzamelplek voor oudere mannen en wij mochten er ook even zitten.

Maar wij moesten verder, dus lieten we het stadje achter ons. Langs het Stinkevuil, het meertje dat zijn naam niet mee heeft,

liepen we richting het Purmerbos, zodat we na het lopen door het weidse waterrijke land gevolgd door een stadswandeling nu ook nog een wandeling door het bos maken. Een lekker gevarieerde tippel. In het bos leek het al wel voorjaar, maar misschien zijn het nog oude vruchtjes.

En dan zijn we weer in ons fijne dorpje en kunnen de benen hoog.

19 gedachtes over “Wandeling in de zon

  1. Sjanne ik kijk elke dag uit naar je wandelverslag. Ik groeide op aan de route die je gisteren
    liep. Na ruim 35 jaar op de Veluwe is Waterland nog altijd ‘thuis’. Dank je wel voor alle herinneringen die je wakker schudt.

    Geliked door 2 people

  2. Ook hier was het gisteren prachtig wandelweer. Meer daarover volgt weldra 🙂
    Wat leuk om tijdens zo’n mooie wandeling toch nog terecht te kunnen voor koffie en een sanitaire stop. Het koude, zonnige en windstille weer leverde weer mooie foto’s op.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s