Kwelen

Ik heb genoten van de mini-serie op TV van I.M. naar het gelijknamige boek van Connie Palmen. Van het boek was ik indertijd ook al onder de indruk. Ik vond dat de TV serie recht doet aan het boek.

Wat uit de serie nu al dagenlang blijft ‘achtervolgen’ is de scene waarin Connie in haar auto luidkeels het lied DU van Peter Maffay mee kweelt. Met als gevolg, dat ik dat lied niet meer uit mijn hoofd krijg en overal loop te zingen. Gelukkig is het rustig waar wij wandelen, want anders….. berg je maar.

Connie is net zoals ikzelf van oorsprong een Limburgs meisje van ongeveer dezelfde generatie. Dat geeft raakvlakken, zoals dit lied en het kwelen ervan. Het staat voor veel herinneringen voor mij. Opgroeiend in de 60er jaren, waarin ook de popmuziek zijn intrede doet, was het not done om je in te laten met Duitse schlagers. Schlagerfestivals konden wij met gemak bekijken op de Duitse TV, maar dat deed je gewoon niet. Toch wel apart, dat ik dan nu dat lied van Peter Maffay zowat woordelijk kan mee kwelen. Dan zal ik er nu maar voor uitkomen, dat ik het een heerlijk lied vind?

16 gedachtes over “Kwelen

 1. Surprize dat je roots in Limburg liggen.
  Wanneer ben je dan naar ‘Holland’ gekomen?
  Ik was vroeger als piepjong meisje ook onder de indruk van ‘Du’, hoor, gewoon op de dansvloer hier in Holland.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kan de tekst woordelijk uiteraard in het Duits gewoon nog meezingen. In Limburg waren slagerfestivals helemaal in. En als je schoonouders hebt die alleen maar naar dit soort muziek luisterde. Trouwens mijn vader was helemaal weg van Wenke Myhre.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vond het boek verschrikkelijk, heb het gehad, maar onlangs weggedaan toen de kamer gerenoveerd werd en kik de boekenkast minder vol wilde hebben. Hup weg bij het oud papier. Ik had ook geen enkele behoefte om de serie te zien. Zo verschillend kunnen mensen dus zijn over een boek.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s