Lockdown

Mijn schoonzoon heeft een site ontwikkeld om te voorspellen hoe lang de lockdown nog gaat duren. Hij doet dat met de dagelijkse recente gegevens van het RIVM. De site heeft de belangstelling van een journalist van ’t Parool gewekt en gisteren (13-01-2021) stond hij dus in die krant. Lees het artikel zelf maar hier.

Helaas is de voorspelling niet heel opwekkend, want zoals het er nu naar uitziet kunnen we pas in maart uit de lockdown. Best tegenvallend, als die prognose uitkomt. Maar het zijn maar getalletjes, die hun voorspellende werk doen met het R getal als leidraad. Hopelijk kunnen wij met zijn allen, die getallen positief beïnvloeden, door ons aan alle maatregelen te houden, onze contacten te beperken en straks het vaccin.

Ondertussen begin ik schoon genoeg van die lockdown te krijgen. Ik krijg behoefte aan het verbreden van mijn leefwereld. Steeds maar weer datzelfde rondje kan me ook wel eens aanvliegen. Zeker nu het buiten in de natuur er niet op zijn florissantst uit ziet. Maar met bovenstaande wetenschap moeten we er toch maar weer een positieve draai aan geven en blijven zoeken naar lichtpuntjes, zoals deze leukerds in het Purmerbos.

Mochten we, door wat voor ontwikkelingen eerder uit de lockdown kunnen, dan is dat alleen maar meegenomen. We gaan gewoon door en blijven er het beste van maken.

23 gedachtes over “Lockdown

 1. Wat een mooie site van je schoonzoon! Ja, ik denk dat het ook best nog lang kan duren… Maar dat is mijn gevoel n.a.v. de dingen die ik erover lees.
  Gisteren las ik dat de maatregelen nog wel tot de zomer kunnen duren, wat niet zegt dat de lockdown zo lang zal duren. Maar er kan nog zoveel misgaan met de varianten en de vaccinaties..
  Misschien ben ik te somber, maar zelf zie ik het meer als realistisch.
  Soms rijden wij een stukje met de auto om eens ergens anders te gaan wandelen. Dat is best leuk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja spuugzat is iedereen het. Wat ook niet bijdraagt is de tomeloze angstzaaierij over mutaties en helaas ook de soms vervormde weergave van de cijfers. Goed dat jouw schoonzoon deze site heeft opgezet.

  Op do 14 jan. 2021 om 07:57 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Mijn schoonzoon heeft een site ontwikkeld > om te voorspellen hoe lang de lockdown nog gaat duren. Hij doet dat met de > dagelijkse recente gegevens van het RIVM. De site heeft de belangstelling > van een journalist van ’t Parool gewekt en gisteren (13-01-202″ >

  Geliked door 1 persoon

 3. Een goede site van jullie schoonzoon.

  De komende tijd zal duidelijk worden hoe hard de diverse mutaties van het virus in Nederland toeslaan. Goed de onderzoeken die ze in diverse plaatsen doen, er is nog zoveel onduidelijk. Waarom daalt de besmettingen van de eerste Covid virus wel tijdens een lockdown maar lijkt de Britse variant, mogelijk ook de anderen mutaties, daar weinig last van te hebben. Het zal binnenkort wel duidelijk worden.

  Ik verveel me niet tijdens de lockdown, maar kijk wel uit naar een mooie lente en zomer. We zullen er vast totdat (bijna) iedereen gevaccineerd is rekening mee moeten houden.

  Er komt deze zomer hopelijk al een tijd dat we weer op bezoek kunnen, kinderen en kleinkinderen kunnen knuffelen, terrassen opengaan, we naar een theater kunnen enz.

  Nu schijnt de zon, ik ga weer wandelen en van dit soort momenten echt genieten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ga het zometeen eens lezen. Intussen word ik steeds luier en luier lijkt het wel. Inderdaad word ik ook een beetje moedeloos, mijn uitjes van de week zijn de spaarzame (snelle!) bezoeken aan de AH of de Duitse supermarkt, blegh. Kijken naar Op1 of aanverwante programma’s, daar word je ook niet vrolijk van ….. Maar zolang we gezond zijn enz, enz.

  Geliked door 1 persoon

 5. We gaan gewoon verder. In ieder geval ziet jouw schoonzoon een dalende lijn. Ben het intussen ook spuugzat. Word een beetje gallisch van al die berichten en zie door de bomen het bos niet meer. Dus dan maar in de auto op zoek naar een echt bos om te wandelen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het klinkt misschien raar, maar ik ben de afgelopen 10 maanden soms wel eens “jaloers” geweest op al die mensen die thuis mochten blijven, veilig in hun eigen omgeving, en die elke dag de kans hadden om buiten te zijn en te wandelen. Op mijn werk is het vanaf de eerste maatregelen een gekkenhuis geweest, en stuk voor stuk zijn we wel zo’n beetje aan het einde van ons Latijn. Nu de lockdown is verlengd, en we dus zeker weten dat ook de komende 3 weken klanten “alleen maar” hun bestellingen mogen afhalen bij ons afhaalpunt, komt er eindelijk ruimte voor ons om op adem te komen. We gaan vrijwel allemaal een dag per week minder werken. Ja, dat kost ons verlofuren, maar die hebben we allemaal ruim overgehouden in het afgelopen jaar, waarin verlof nemen geen optie was. Ik ben blij dat ik nu eindelijk eens veilig thuis kan blijven, uitrusten, een wandeling maken in de buitenlucht.
  Daarmee wil ik niets afdoen aan de gevoelens van al die mensen die al 10 maanden beperkt worden in hun vrijheden. Maar misschien zouden zij toch ook even kunnen kijken naar de positieve kant van dingen, zij hadden die rust, waar wij nu zo ontzettend aan toe zijn.

  Like

 7. Hier waren we ook al niet al te optimistisch maar ons nuchtere verstand zegt dat we er zeker nog niet klaar mee zijn. Vervelen doen we ons niet en ik ben gelukkig een lezer. Wandelen zit er de komende maand even niet in voor mij maar ook dat overleef ik.

  Geliked door 1 persoon

 8. Lockdown leuk of niet, op de website mag je schoonzoon wel heel fier zijn. Het oogt heel mooi en overzichtelijk. Een aantal factoren heb je natuurlijk niet in de hand maar het geeft wel een prognose en dat kan voor veel mensen een steun zijn.

  Geliked door 1 persoon

 9. Het is toch nooit goed. R-getal moest onder de 1 zijn. Dat is zo. Dan vinden ze wel iets anders om ons ongerust te houden. En ik ben geen complotdenker, ontkenner of meer van die onzin, maar ze brengen echt alleen het slechte nieuws. Als ze dan niet anders kunnen dan goed nieuws te brengen volgt er gelijk een maar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s