Doodle stones

Iemand attendeerde mij erop, dat de steen die ik had gevonden een Doodle Stone was. We maakten een wandeling en op de rand van een bank in het bos viel onze blik op iets fel roods.

Dichterbij zagen we, dat het een lieve-heers-beestje was. Het lag daar in een beschut plekje van een oude bank.

Het stak zo fleurig af tegen alle sombere en grijze kleuren van die dag. Het beestje maakte gewoon blij.

Nu blijkt dat de bedoeling te zijn van Doodle Stones. Het is een club mensen, die ze maakt. Het zijn namelijk geschilderde stenen. Dit was maar een kleintje, maar op hun facebook pagina zie je de prachtigste schilderijtjes op grote en kleine stenen staan.

Het is de bedoeling, las ik, dat je zo’n gevonden steen mee neemt en zelf weer op een andere plek neerlegt om iemand te verrassen. Zo’n steen gaat dan zwerven. Ik heb hem echter weer teruggelegd, want hij lag daar zo leuk.

Achteraf had ik eerder ook al eens zo’n steen gevonden. Hier lees je dat. Ook die liet ik toen liggen. Ik vind het een leuk initiatief!

24 gedachtes over “Doodle stones

 1. Wat een leuk verhaal. Nooit van gehoord!

  Op wo 20 jan. 2021 om 08:15 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Iemand attendeerde mij erop, dat de steen > die ik had gevonden een Doodle Stone was. We maakten een wandeling en op de > rand van een bank in het bos viel onze blik op iets fel roods. Dichterbij > zagen we, dat het een lieve-heers-beestje was. Het lag ” >

  Like

 2. Ik had er al eerder over gelezen maar wist de benaming niet. Ontzettend leuk idee en coronatijdenbezigheid. Dus iedereen aan het schilderen en als straks de uitjes weer mogen laten we ‘n doodle steen achter?

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik vind het een prachtig initiatief. Als ik er eentje tegen om, ga ik hem heel zeker een nieuw en gepast plekje geven. De FB pagina heb ik alvast een like gegeven.

  Like

 4. Ja leuk is dat. Ik heb er twee keer een gevonden. En ergens anders neergelegd. Ook nog gemeld op de Facebookpagina die er op vermeld stond. Maar daar heb ik nooit meer gekeken, dus ik weet niet of die nog een keer zijn gevonden

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben die leuke steentjes ook al onderweg tegen gekomen. Ik dacht, “dat ga ik ook doen, zelf steentjes beschilderen, en onderweg achterlaten.” Het is er nog niet van gekomen!! Gaat beslist een keer gebeuren als ik de tijd er voor krijg!

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat een mens zo’n warm gevoel kan krijgen bij het vinden van een doodle-stone is toch gewoon super!!! Het is zelfs een beetje moeilijk om hem terug los te laten maar deze mooie “goed gevoel” steen gaat met een vriend van de familie mee op reis naar Amerika. Hopelijk kom ik er ooit nog eentje tegen want ze geven echt een gevoel van samenhorigheid en possitiviteit. Spijtig dat ik de persoon die hem gemaakt heeft niet kan bedanken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s