Geur, kleur en geluid

Het was een wandeling voor de zintuigen, dit keer. Op de eerste paal, bij het opstapje om op de dijk te komen, lag al een oogstrelende steen. Heeft iemand daar neer gelegd, leuk! Ik maakte een foto, zodat anderen er ook blij van kunnen worden.

Over de dijk lopend werden we vergezeld van een heerlijk vogelconcert. Wij denken dat een paar rietzangers daar erg hun best deden.

Ook in het bosgebied klonken er prachtige vogelgeluiden. het leek veel meer dan anders.

We werden omringd door een bedwelmende geur, die ons aan Italië deed denken. Het komt van deze struik, geen meidoorn, maar ik kan hem niet benoemen. Misschien kan iemand helpen met het determineren.

Het koolzaad en fluitenkruid blijft ons landschap maar kleuren. Daar word ik zo blij van.

Buiten het bos voelden we, dat de wind ook nog meedeed met het zintuigen-pallet.

De combinatie met zuring maakt de kleurencocktail compleet. En vergeet daarbij niet de prachtige luchten.

Jullie kunnen wel begrijpen dat ik helemaal verkwikt thuis kwam van een wandeling, die we de laatste weken toch heel geregeld gewandeld hebben. Het verveelt dus nog steeds niet!

19 gedachtes over “Geur, kleur en geluid

  1. ja het is de vogelkers, je ruikt hem van een kilometer afstand, ik heb hem eens gezien in het Vijlener bos, ergens middenin tussen de varens. Hij wordt door Nederlandse bosbeheerders als een exoot gezien en verwijderd, dus ik heb het geheim gehouden. Maar in Oekraine bedekt de vogelkers uitgestrekte velden langs de rivieren. Nooit daar geweest, maar een Oekraiense vriend liet mij vol heimwee een paar foto’s zien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is inderdaad de vogelkers, samen met de meiboom geuren ze de lente. ❤ Wat een prachtige ontdekking, die mooie steen en al dat schoons. Ik vind het dit jaar overal extra mooi! ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s