Een column naar mijn hart

Ik ben geen Lilianne Ploumen, maar ik voelde me, als vrouw èn met een zachte g, toch ook heel erg beledigd door de column van Max Pam. Hij wilde beweren, dat vrouwelijke lijsttrekkers en dan ook nog met een Limburgs of ander accent geen schijn van kans hebben om te slagen. Dat gaat stemmen kosten! Of ik nou wel of niet op de PVDA ga stemmen, is niet van belang. Het gaat om de dandy-mentaliteit van bepaalde mannen. Loes Reijmer zet het even recht in haar column van afgelopen zaterdag in de Volkskrant. Lees maar hier. Daar heb ik niets aan toe te voegen, een stuk naar mijn hart!!

De linken werken helaas niet voor de niet-Volkskrantlezer. Dan doen we het maar zo.

Link van Loes van vorige week: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/lilianne-ploumen-te-onbekend-voor-de-duidende-dandy-s-misschien~bbc3a20d/

Link van Loes, waar ik in dit blog naar verwijs : https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/kunnen-de-media-vijf-vrouwelijke-lijsttrekkers-wel-bijbenen~bfb9f7e42/

Link van Max: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/lilianne-ploumen-mag-een-aardig-mens-zijn-met-sympathieke-ideeen-een-lijsttrekker-moet-meer-zijn~be912d459/

25 gedachtes over “Een column naar mijn hart

 1. Ik heb de column van Max Pam niet gelezen omdat ik dan abonnee moet worden, maar ik ben het helemaal met je eens!! Wat een flauwekul… dit gaat echt geen stemmen kosten.
  O ja Jeanne, zou je de Link van de column in een nieuw te openen scherm kunnen zetten🤔

  Geliked door 1 persoon

 2. Kan het artikel helaas niet lezen, maar begrijp volkomen je verontwaardiging. Wat een narrow mindend type. Lees deze maar even…

  Op wo 27 jan. 2021 om 07:40 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Ik ben geen Lilianne Ploumen, maar ik > voelde me, als vrouw met een zachte g, toch ook heel erg beledigd door de > column van Max Pam. Hij wilde beweren, dat vrouwelijke lijsttrekkers en dan > ook nog met een Limburgs of ander accent geen schijn van kans heb” >

  Like

  1. Toen Lilian als lijsttrekker werd verkozen zeiden we hier in huis direct dat zij weleens een goede premier kon worden, ongeacht of wij PvdA stemmen. Je linken kan ik jammer genoeg niet lezen. Wat is dit een prachtig gedicht, een ode aan de vrouw!

   Geliked door 1 persoon

 3. Lilianne Ploumen heeft het hart op de goede plaats. In een vorig leven heb ik bij dezelfde organisatie als zij gewerkt en af en toe met haar bij de koffieautomaat praatjes gemaakt.
  ‘Het gaat om de dandy-mentaliteit van bepaalde mannen. ‘ Bedoelt Max Pam daarmee zichzelf of een bepaalde groep mannen, zoals hij die kent. Ik vrees dat hij in die zin waarschijnlijk nog gelijk heeft ook. Maar dat zal Lilianne echt niet tegenhouden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik had het stuk ook gelezen. Goed stuk. Ik stem sowieso meestal op een vrouw, dus ik heb nu een ruime keus uit vrouwen, vrouwen die bovendien hun sporen al lang verdiend hebben.
  Ik weet alleen nog niet hoe ik ga stemmen. Want ik ga vast niet het stembureau binnen. Zal er meteen eens achteraan gaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik stel het anders, ik heb geen enkel probleem met een vrouw op die positie, er zijn genoeg sterke vrouwen die dat aankunnen. De minachting voor een vrouw zit er bij mij niet in, of ze nou zwart of blank is, uit Timboektoe of Friesland komt maakt niet uit. het zou best wel eens kunnen zijn dat dit nu net de stap is de de PvdA nodig heeft om er weer bovenop te komen. Ik gun het haar van harte, maar als Limburger van Friese afkomst zullen ze me daarmee ook wel om de oren slaan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ha Sjanne,

  ohhhh… die Max Pam.
  Ik had hem nog al hoog zitten, maar heij is helemaal naar beneden gedonderd!

  Ik stem altijd op de eerste vrouw van de lijst van de partij, waarvan ik wil, dat die hoferop komt.
  Nooit rechts overigens.

  En nu… nu ga ik zéker voor Liliane Ploumen.
  Ik vind het een TOPWIJF!

  Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

 7. ik ben al jarenlang fan van Ploumen, bewonder haar om haar gulle geste toen Trump de Amerikaanse bijdragen aan UN programma voor geboortebeperking introk en zij fonds op poten zette om dat gat in de financiering te dichten Ik zal nu ook op haar stemmen. Maar wat Pam zegt is helaas waar, ik ben een Hollènjer in Maastricht, maar mijn Limburgse vriendinnen zeggen hetzefde. Kiezers kunnen zich niet vereenzelvigen met een vrouw,denk aan Ina Brouwer indertijd. En Ploumen’s vriendelijke muzikale accent is inderdaad een drempel. Max Pam is liefhebber van Zuid-Limburg, hij heeft samen met Rosalie Sprooten een brievenboek over Maastricht geschreven.

  Like

 8. Wat een kul, wat Max Pam schrijft. Hij moest zich schamen. Kwaliteit komt tot uiting in wat je doet, niet door hoe je praat. Zinnige dingen zijn zinnige dingen en blijven dat, met of zonder accent. Ik stem ook altijd op een vrouw, maar op dit moment weet ik nog niet op welke.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb nog altijd niet gereageerd hoewel het mij zeer ter harte gaat, omdat het mij niet lukt voorbij het reclamevenster van de krant te komen. Zo dom. Waarom bieden ze dan de mogelijkheid een artikel te delen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s