Waterlandse muurgedichten 1

Doordat Bertie er wat blogs aan weidde, kwam ik op het idee om er ook weer eens iets mee te doen. In een lang verleden heb ik er over geschreven maar door de crash met web-streepje-log staan de dingen er wat incompleet op. Dus kan een hernieuwde kennismaking geen kwaad. Ik vond en vind het nog steeds zo’n leuk project!

Areopagus, centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland nam in 2004 het initiatief grote muurschilderingen met diergedichten aan te brengen in de stad Monnickendam en de acht dorpskernen in de gemeente Waterland. Niet op in het oog vallende monumentale panden, maar op muren van gewone huizen in nieuwbouwwijken en van betekenisvolle gebouwen zoals gemaal, elektriciteitshuisje en scheepssmederij. Waterlandse dieren op de muur geschilderd in woorden van bekende of minder bekende dichters. Grafisch ontwerpster was Nancy Koot. Met dank aan Nancy heb ik foto’s van haar website gebruikt, waar je het gedicht op locatie ziet. Ik voeg er een foto bij van het betreffende dier, gefotografeerd in het Waterlandse. Mijn nieuwe serie is geboren! De eerste die aan de beurt komt is DE HAAS.

gedicht van Erwin Wijman, te zien in Monnickendam

13 gedachtes over “Waterlandse muurgedichten 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s