Bouwen op inbreidings-locatie

Als er ten minste aan drie zijden van de locatie bestaande bebouwing is, spreek je van inbreidingslocatie. Zoiets is er achter onze oude Dorpsstraat aan de hand. Doordat met garageboxen en een gebouwen van een voormalige autogaragebedrijf voor de vlakte heeft gegooid is er een klein open gebied gecreëerd met de bedoeling om er een zevental huizen te bouwen. Hier liet ik al eens iets zien van het bouwproces.

Wat een impact heeft dat op ons gezellige dorpsstraatje! Zelfs nu al, nu er nog geen huis af is. De straat is overvol met geparkeerde auto’s. Ook alle mensen die voorheen hun auto in een garagebox zetten, zijn nu genoodzaakt om hun auto aan de straat te zetten. Daar komen straks dan waarschijnlijk ook nog alle auto’s bij van de nieuwe bewoners. Verzoeken om ergens een stukje grond braak te laten voor parkeerplaatsen zijn door de gemeente genegeerd. Heel jammer.

Oorspronkelijk was er sprake van dat alle bouwmaterialen en machines over het water vervoerd zouden worden naar de bouwplaats. Dit om overlast voor ons als omwonenden te verkleinen. Dat plan bleek toch niet uitvoerbaar met als gevolg, dat de zwaarste machines, en alle aanleveringsbedrijven met hun materialen door ons straatje gaan.

Bij wie zullen we de scheuren in de huizen kunnen verhalen? Ergerlijk daarbij is, dat ook het overige verkeer geblokkeerd wordt. Vanuit de bouw vergeet men om op dagen, dat er grote leveringen zijn, een omleidingsbord aan het begin van de straat neer te zetten. Nu rijden de mensen zich klem en staan tijden te wachten, want als je een keer de straat in gereden bent werkt het als een fuik, waarbij keren onmogelijk is. Voor grote vrachtauto’s is onze straat sowieso aan de smalle kant. Het vraagt heel wat stuurmanskunst om bij de plaats van bestemming te komen. Met diepe bewondering bekijk ik dat.

De eerste rij nieuwe huizen schiet de lucht in. Het duurt niet meer lang voordat die afgeleverd worden. Heel fijn dat er weer nieuwe mensen kunnen wonen hoor, maar deze aannemer is zich onvoldoende bewust geweest van het feit, dat zijn bouwplaats een inbrei locatie is.

En na deze huizen begint het circus weer opnieuw, want er komen nog drie huizen bij.

14 gedachtes over “Bouwen op inbreidings-locatie

 1. Niet voor te stellen dat er zoveel huizen tussengepropt worden. De straat is nu al erg vol en smal natuurlijk. Ik zou ook denken een grote parkeerplaats gaan bouwen, maar die mogelijkheid hebben ze op het industrieterrein vast ook niet meer.
  Hopelijk valt de overlast met de bouw nog een beetje mee, daarna zal de straat vast hersteld moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Niet eenvoudig om zo’n bouwproject neer te poten, te midden van bestaande woningen, zeker met die smalle straatjes er omheen. Maar ja, ieder zijn stiel hé… Zo te zien is het hen toch gelukt. Bouwruimte is schaars geworden, ook bij ons. Overal waar er een plekje vrij is, bouwt men naarstig, soms tot groot ongenoegen. Maar ja…. wat doe je er aan. Veel zeggenschap heb je meestal niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh wat vreselijk. In ons vorige dorp waar we woonden is nu ook zoiets aan de gang en zie ik af en toe foto’s voorbij komen. En het verstoort ook zo je rust, maar ja wat moet moet en het komt best weer goed 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s