Tegenstelling: toen – nu

Het 17e eeuwse gebouw De Waegh, staat nog steeds te pronken in Monnickendam. De stad was vroeger een belangrijke havenstad en De Waegh was een plek waar veel goederen werden verhandeld, zoals boter, kaas en graan. Nu is het een restaurant met terras. Ze hebben zelfs een auto met hun reclame erop. Een andere bestemming maar het gebouw heeft nog steeds alle stijlkenmerken, ontworpen door Philip Vingboons, die ook veel Amsterdamse grachtenpanden heeft ontworpen in de 17e eeuw.

Hier kun je anderen bekijken, die ook iets maakten met deze tegenstelling.

12 gedachtes over “Tegenstelling: toen – nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s