Een echte sneeuwdag

Het sneeuwde van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dat mag toch in de analen worden bij geschreven. Het lijkt me dat we dat ook niet snel meer mee zullen maken. Daarbij nog een flinke storm en de eerste dag van winter 2021 is een feit. ’s Morgens vrij vroeg ben ik even buiten gaan kijken. Overal flinke sneeuwhopen bij elkaar gewaaid. Daardoor moeilijk te bepalen hoeveel centimeter er nou echt gevallen is. Maar het was toen al een flink pak.

Op straat was de sneeuwschuiver al langs geweest.

Ik was bang, dat mijn camera beschadigd zou raken met die stuifsneeuw, dus de rest van de dag bekeek ik de wereld van binnenuit. Er werd nog genoeg gewandeld op zondagmiddag, maar wij, als pensionado’s, verkeren in de luxepositie, dat we kunnen wachten tot de storm is gaan liggen en tot het droog wordt. Dat zal toch wel een keer gebeuren?

Tussen de huizen aan de overkant door kijken wij over het land. Vandaag was de aanblik daar steeds heel verschillend. Af en toe was zelfs het zicht helemaal weg.

Na een nacht, waarin de storm even is gaan liggen zit het ijs nu ook in de sloot. Ondertussen loeit de wind weer onverminderd om het huis. Het wintert door…………..

17 gedachtes over “Een echte sneeuwdag

 1. heerlijke foto’s, erg mooi die sneeuw op de daken, van dochter Groningen krijg ik ook verrukte verslagen van sneeuwstorm en stuifsneeuw. Maar wij in Zuid-Limburg moeten het doen met wat witte randjes en een dun vliesje ijs op de vijver. Ik geniet wel van filmpjes over de diverse achterkleinkinderen, die de sneeuw voor het eerst meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk even een paar weken echt winterweer.
  Een leuke serie heb je gemaakt.
  Jullie kunnen deze week misschien een klein stukje, in het zonnetje, met Fien op de slee wandelen.

  Ik was zaterdagavond met de honden uit, toen begon het stuifsneeuw, het voelde alsof mijn gezich gezandstraald werd. Om middernacht echte sneeuw, zoals voorspeld.
  Achter in de tuin blijft het liggen voor het huis waait het weg.
  Ooit begon ik met -20 de vogels in de tuin te fotograferen, daar werd ik enthousiast door en met de Grutto in het land begon mijn vogelfotografie serieuzer te worden.

  Hier om de hoek een waterleiding lekkage, ik fotografeerde het met mijn smartphone.
  Heel weinig mensen op de dijk, dat zal veranderen als de wind wat gaat liggen en het zonnetje gaat schijnen.

  Geniet van de winter, we krijgen vast hele mooie foto’s van je tezien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s