Kleine serie 31

De zilverreiger op jacht. Ik spotte hem aan de kant van een sloot in het Purmerbos. Uit ervaring weet ik, dat je niet te dichtbij moet komen, want dan is de vogel gevlogen. Ik gebruikte mijn zoomlens om de vogel van gepaste afstand dichter bij te halen. Hij leek me niet door te hebben. Al zijn aandacht ging naar het water en naar de hopelijke vangst.

Herhaaldelijk had hij beet, maar alles werd in ene weg geslurpt, dus helaas geen visje, dat nog uit de bek hing of zoiets.

Er leek niet veel te zitten van zijn gading aan de rechterkant van het water. Dan maar eens links proberen.

Nee, dit is nog beroerder, dan maar weer naar de oude stek.

Zo was het wel genoeg voor vandaag, morgen weer een dag.

12 gedachtes over “Kleine serie 31

  1. Een vriend van mij is ook een verwoed natuurfotograaf. Die had pas een reportage van een reiger, die een visje van ik schat een 20 a 25 cm, aan het verorberen was. Ik stond er versteld van… zo’n grote vis.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je zult maar vis zijn en levend in zo’n hals belanden…..
    Als je vaak langs de zelfde zilverreiger komt, worden ze steeds minder schichtig.
    EĆ©n kunnen we nu met onze 2 honden vrij dicht passeren en dan vliegt die niet weg. Dat was in het begin wel anders.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s