Op zoek naar de grutto

Samen met fotomaatje P gingen we richting Warder. Bij de molen van Etersheim begon onze wandeling. Eerst over de dijk van het IJsselmeer. Al gauw kwamen we bij een pad met aan beide kanten water. Ik was er al eens geweest maar het kwam op mij heel bevreemdend over. De boomstronken herkende ik

en ook, dat het pad richting het huis ging.

Maar al dat water kon ik mij niet herinneren.

Het bleek, volgens een passant, te komen door de langdurige stevige oostenwind van de afgelopen periode. Die blies het water over de dijk de weilanden in. Dit is te nat voor de grutto. Die hebben we dan ook niet gezien, maar wel genoeg scholeksters, kwikstaartjes

en eenden

Fotomaatje en ik hebben hetzelfde fototoestel. Dat is erg handig voor mij, want P is de kenner en ik kan veel van haar leren. Met haar samen kun je goed experimenteren met alle knopjes en mogelijkheden. Zo hebben wij daar een tijdje zitten pielen met de schelpen langs ons pad als onderwerp.

Voor wie niet beter weet zouden de foto’s op een lekkere warme stranddag gemaakt kunnen zijn, maar het was daar stervenskoud. Wij zaten eigenlijk midden op het water, met een flinke wind en een zon, die het af liet weten, heel erge kou te lijden.

Maar wij hebben zo’n plezier in fotograferen. Het kon ons niet deren en ondertussen hebben we weer van alles bij geleerd en van alles gezien, maar geen grutto, helaas.

We zochten de weg achter de stevige zeedijk op. Daar konden we iets luwer teruglopen naar ons startpunt

en de haas hield ons in de gaten.

20 gedachtes over “Op zoek naar de grutto

 1. Inmiddels zijn we weer lekker warm!😀. Leuk blog Jeanne!

  Op vr 26 feb. 2021 om 08:18 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Samen met fotomaatje P gingen we richting > Warder. Bij de molen van Etersheim begon onze wandeling. Eerst over de dijk > van het IJsselmeer. Al gauw kwamen we bij een pad met aan beide kanten > water. Ik was er al eens geweest maar het kwam op mij heel bevree” >

  Like

 2. Dank voor weer een prachtig verhaal.
  Ik zie in dit verhaal een sterke overeenkomst met het verhaal van kunstschaatsster Niki Wories die in de vroege ochtend van 16 februari jl. een kür schaatste op de bevroren Keizersgracht in Amsterdam.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een leuk verhaal en mooie foto’s van jullie avontuur.

  De 3e foto vind ik prachtig.

  De Grutto’s zitten vast al op de dijk bij Schellinkhout, sowieso prachtig om daar ook te gaan fotograferen.

  Ik zag er al veel bij de Kalverringdijk, hier niet vervandaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s