Zoon als stadsgids

We spraken af bij metrostation Amsterdam Zuid. Ik vond dat spannend, want ik ben in deze C-tijd weinig meer in het OV geweest. Het werd even iets drukker rondom het Centraal Station, maar verder was het goed te doen. Heerlijk om weer eens even in de grote stad te zijn. Zuid is New York in het klein, dus werd ik door zoonlief eerst meegetroond tussen de hoge gebouwen door. Het zijn natuurlijk nog lang geen wolkenkrabbers,

maar ik vond het al behoorlijk imposant.

Het Olympisch stadion was het volgende doel. Buitenom is het welbekend, maar we konden binnen even een blik werpen. Er werd getraind, maar het was mooi om zo’n stadion van binnen te zien.

We staken een treinrails over.

Die volgden wij tot bij de oude tramremise. Daar worden oude tramstellen opgeknapt. Het is een gebied met allemaal loodsen, die nu veelal dicht waren, maar in betere tijden dankbare foto-objecten kunnen opleveren

compleet met graffiti en muurschilderingen.

Ik ontdekte dat er een museumlijntje is naar Amstelveen, vanaf het voormalige station Haarlemmerpoort. Dat lijkt me leuk om die eens een keer te gaan nemen, als alles weer kan. Dat is nu helaas nog niet het geval.

De wandeling ging verder richting Oud-Zuid. Eens kijken hoe druk het in het Vondelpark is, want het zonnetje was lekker gaan schijnen, na een bewolkt en fris begin van de dag. Alleen de twee hoofdingangen waren open. Dat kwam mooi uit, want wij wilden het park in zijn geheel doorkruisen. Voor Amsterdamse begrippen was het hier nu vrij rustig, maar met mijn dorpse achtergrond vond ik, dat er hier veel mensen liepen. Iedereen hield zich keurig aan de regels hoor, maar zoveel mensen heb ik al lange tijd niet meer bij elkaar gezien.

Blijkbaar vindt een ooievaar-stel het rustig genoeg om daar midden in het Vondelpark te gaan nestelen. Prachtig!

Wat een heerlijke sfeer in dat park! Iedereen genoot, wijzelf incluis.

We verlieten het park en liepen richting het Rijksmuseum. Alsof je het met nieuwe ogen zag, zo lang geleden, dat ik daar was.

De onderdoorgang is, zoals altijd, een drukke fietsroute,

Als je dan het museum inkijkt is dat wel een heel bevreemdend beeld, de leegte die je daar ziet.

Voor de terugreis kon ik met drie metrohaltes minder toe. Hoe korter in het OV hoe beter. De stadswandeling was goed voor 11.000 stappen en ben ik weer lekker bijgepraat met zoonlief.

12 gedachtes over “Zoon als stadsgids

 1. Wat leuk om dit met je zoon te doen en mooi hoe je weer met andere ogen naar het bekende hebt gekeken!

  Op zo 28 feb. 2021 om 08:47 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” We spraken af bij metrostation Amsterdam > Zuid. Ik vond dat spannend, want ik ben in deze C-tijd weinig meer in het > OV geweest. Het werd even iets drukker rondom het Centraal Station, maar > verder was het goed te doen. Heerlijk om weer eens even in de grot” >

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om die plekjes op foto te zien verschijnen. Het is jaren geleden dat ik nog eens in Amsterdam was. Ik ga er na de corona toch maar eens werk van maken, denk ik. Dank aan jou voor de foto’s en aan je zoon voor de plekjes 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Iedereen heeft natuurlijk evenveel rechten in openbare ruimtes. Dus als iedereen gaat wandelen wordt het vanzelf druk. Ik geloof niet dat ik mijn zoon aan het wandelen krijg, ook niet met zijn moeder.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s