Kleine wereld

Vanwege het broedseizoen van de weidevogels zijn in onze omgeving elk jaar een paar mooie wandelpaden door natuurgebieden dicht tussen 15 maart en 1 juli. Zo ook het pad binnendoor naar Broek in Waterland en verder naar Watergang. Voor vandaag hadden we gepland om vroeg te vertrekken om daar nog een keer te wandelen vóór het pad afgesloten zou zijn. De dag begon met dikke mist. De vertrektijd werd uitgesteld tot 9 uur, maar we vertrokken toen toch, in de hoop, dat de mist snel zou optrekken. Dat bleek ijdele hoop. Maar al gauw werden we enthousiast, want hoe speciaal is het om te wandelen in zo’n kleine wereld. Het geeft weer een heel ander perspectief en wij genoten!

Even kwam de zon door het wolkendek heen, maar dat was echt maar voor hèèl even.

Als je wereld klein is, kijk je meer naar de kleine dingen. Sporen in de prut in al zijn kleurenpracht

Ik raakte in de ban van druppels, zoals op deze katjes

en op de rozet van de Kale Jonker

die er dichtbij zo uit zag.

Dan nog de veelkleurigheid van dit kleine blaadje!

Als sluitstuk deze druppels op het kerkhof van Watergang.

Ik vond de kleine wereld groots, dat begrijp je zeker wel!

15 gedachtes over “Kleine wereld

  1. Ik was vanmorgen ook al bijtijds op pad, en weer gauw omgedraaid. Er stond 9 km file… een uur later weer geprobeerd, en toen kon ik wel op pad. Maar hier is het de hele dag nevelig gebleven. Maar Jij hebt er toch weer wat moois van kunnen maken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s