Fotorondje

Een afspraak ging niet door, dus lag er opeens een ruime middag voor me. Ik had geen zin in binnen zitten, want het was even droog. Ik zou een foto-opdracht kunnen gaan doen, die binnenkort aan de orde komt. Het onderwerp is rondje door eigen buurt in collage. Ik zou natuurlijk allerlei oude foto’s van ons dorp bij elkaar kunnen sprokkelen, want ik heb er genoeg gemaakt. Mijn lol van fotograferen is echter niet de foto’s die je al hebt, maar juist het maken ervan. En daar had ik zin in. Om eens anders te kijken probeerde ik me te focussen op doorkijkjes. Ik begon daarmee, gewoon bij ons achterom.

Het dorpsplein met het beeld van kunstenares C. Kramer op de voorgrond, om ook even een andere hoek te hebben van waaruit het dorpshuis, voormalige Openbare Lagere School in Amsterdamse stijl gebouwd, dan te zien is.

De onderdoorgang naar de bus vind ik altijd een leuk foto-onderwerp en ook een doorkijk.

Ik liep verder de zgn. nieuwe buurt in, waar ik eigenlijk nog nooit gefotografeerd heb. Er wordt druk gebouwd aan huisvesting voor jongeren.

Aan de rand van ons dorp kun je voetballen en tennissen. Ik ben jarenlang vaak door de poort van het voetbalveld gegaan. Man en kinderen hebben daar menig sportief uurtje liggen en ik was dan regelmatig toeschouwer. Nu was ik in deze hoek van het dorp al lang niet meer geweest.

Even een paar steegjes op de kiek

Toen ging ik naar het park, dat natuurlijk niet op mijn ronde mocht ontbreken.

Je hoort veel vogels, maar ik zie er maar weinig, laat staan, dat ze netjes voor mij poseren. Vogelfotografie is een tak van sport op zich.

Ik wandelde over de dijk naar de andere kant van het dorp

en kon vanaf die kant weer op huis aan. Ik had achteraf bijna 5 km gelopen. Wat een groot dorp is het toch!

En nu mag ik gaan puzzelen wat ik wel en niet in de collage ga zetten, want ik heb natuurlijk nog veel meer foto’s, dan die ik hier liet zien.

15 gedachtes over “Fotorondje

 1. Wat heb je je ‘vrije’ middag weer creatief en sportief ingevuld! Heel leuk.

  Op do 18 mrt. 2021 om 08:01 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Een afspraak ging niet door, dus lag er > opeens een ruime middag voor me. Ik had geen zin in binnen zitten, want het > was even droog. Ik zou een foto-opdracht kunnen gaan doen, die binnenkort > aan de orde komt. Het onderwerp is rondje door eigen buurt in co” >

  Like

 2. Dat is een leuke foto opdracht! En zoals je de foto’s ook hebt genomen; precies van die leuke doorkijkjes in gangetjes… echt gaaf!
  Maar de laatste foto is mijn favoriet… ben helemaal wèg van dat landelijke…

  Geliked door 1 persoon

 3. Dank. Een paar favorieten:
  De eerste foto.
  Een aantal foto’s van de tunnel (die met het donkerblauw, en de hele onderdoorgang).
  De in aanbouw zijnde jongerenhuisvesting.
  De waterpartij in of vanuit het park.
  De vliegende vogel.
  De laatste twee foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s