Struinen door de duinen

We vertrokken richting Bergen aan Zee, terwijl de zon scheen, maar we reden zo de bewolking in. ‘Foute keuze om naar het noorden te gaan,’ zeiden we onderweg tegen elkaar. Hoe dan ook, wandelen kan altijd. Vanaf parkeerplaats De Fransman volgden we eerst de groene pijlen.

Het duingebied is nog wel in wintertooi, wat wel benadrukt wordt door die grijze luchten.
Maar er is toch meer kleur dan je zo op het eerste gezicht denkt.

Er stond een koude wind, dus lekker even zitten op een bankje zat er niet echt in, zelfs niet voor ons lunchpakket, dat dus vrij snel werd verorberd. Ik vind het jammer dat zo’n bordje bij onze bank blijkbaar nodig is in de natuur.

We besloten niet langs het strand te gaan lopen, maar meer in de beschutting van het bos te blijven.

Maar goed en wel besloten of de zon liet zich zien en binnen de kortste keren was de lucht helemaal blauw. Dan ziet de wereld er toch meteen heel anders uit.

De coffee to go bij ‘Duinvermaak’ lonkte en dit keer zaten we wèl even heerlijk op een bank in het bos daarvan te genieten. Ondertussen hadden wij het spotten van wat vogels als vermaak. De beweeglijke beestjes zijn best moeilijk vast te leggen, maar er zijn er een paar redelijk gelukt.

De laatste kilometers terug naar de auto was de kou wel verdreven. Wat is het toch een mooi gebied daar in het Noord-Hollands duinreservaat.

We kwamen weer in de buurt van de kronkelende bomen.
Dan is de parkeerplaats niet meer ver.

Onderweg naar huis zagen we, dat het niet lang meer duurt, voordat het landschap rondom Egmond gaat veranderen in één kleurenzee. Nog even, het begin is er.

13 gedachtes over “Struinen door de duinen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s