Rondom Avenhorn

Op zondagmorgen, vrij vroeg, bedachten we een wandeling om eens te kijken naar de stand van zaken bij de bollenvelden in onze provincie. In de Noordbeemster liggen elk jaar wel wat tulpenvelden. Waar precies weten we niet, dus wordt er een wandeling bedacht met kans erop, dat we ze zouden zien. Te beginnen langs de ringvaart van de Mijzer- en Beemsterpolder.

Helaas was het een heel koude en sombere ochtend. De zon, waarop we hadden gehoopt liet het afweten, de winterjas, sjaal en handschoenen waren geen overbodige luxe. Dus werd de pas er stevig ingezet. We kwamen inderdaad een paar tulpenvelden tegen, maar die hebben nog wel wat zonuren nodig om tot volledige wasdom te komen.

Maar we zagen meer, mooie huizen omgeven door bloesembomen

schapen op de dijk

en nog nooit zoveel pulletjes bij elkaar! Ik tel er 24

plus 1, want deze ganzenmoeder verkoos het om de weg over te steken en aan de andere kant te gaan zwemmen.

11 gedachtes over “Rondom Avenhorn

 1. Heerlijk om al die kleuren te zien. Jammer dat de zon niet scheen. Wat leuk, al dat jonge leven. De gans met het kleintje is heel vertederend. Zaterdag gaan wij in het noorden van Groningen, bij Uithuizen een wandeltocht doen. Daar zijn ook tulpenvelden. Ik hoop op mooi weer

  Geliked door 1 persoon

 2. De laatste foto, zo aandoenlijk. Je hoort haar kwaken. Eerst naar rechts kijken, dan links en dan nog een keer naar rechts.
  Wat ik mij afvraag. Heb je gewacht tot de blauwe tractor in beeld kwam of reed hij daar al. Mooi detail.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja gisteren (zondag) vooral was het ijskoud! De tulpen hebben het ook koud, maar zo hebben we er langer plezier van, zei iemand, nou dan maar wat minder lang hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s