BOZ

Op maandagmorgen lieten we de mooie provincie Zeeland achter ons om ons voor de rest van de week te installeren in Bergen op Zoom.

Weer een stad om te ontdekken. Weer veel mooie straten om door te gaan,

met flink wat historie bewaard in veel monumenten. Het oudste monument is de Lievevrouwenpoort, een stadspoort uit de 14e eeuw. Een indrukwekkend gebouw, dat ook wel de Gevangenpoort wordt genoemd. Ik las, dat er ‘jaren geleden nog strijd geleverd is voor het behoud van deze stadspoort uit verkeerstechnisch oogpunt. Gelukkig heeft de ‘poortpartij gewonnen!

Hier de oostkant ervan.

Het Markiezenhof is een voormalig woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom, toen die aan de macht waren in de 15e eeuw. Het heeft een prachtige binnenplaats. Alleen dat al was het bekijken waard, want je kunt ook echt naar binnen in het museum. Daar had ik nog geen zin in met het mooie weer en dat moet dan met mondkapje, Niet voor vandaag.

De rode kleur is typerend accent voor dit voormalig woonpaleis.

Maar op dezelfde binnenplaats is ook gekozen voor blauw!

De grote markt heeft een uitstraling zoals in Antwerpen of Brugge.

en de Sint Gertrudiskerk torent er hoog boven uit.

En alles verpakt in een heerlijke zonnigheid! Bergen op Zoom is een heerlijke stad om te zijn!

15 gedachtes over “BOZ

 1. BOZ is een plek waar ik graag kom. ’s Zomers doe ik dat wel eens met de fiets vanuit Berendrecht (B) langs de Schelde-Rijn verbinding. Een mooie trip om daarna een terrasje te doen en in de viswinkel me een broodje met Hollandse Nieuwe te bestellen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Bergen op Zoom laat zien dat je voor mooie plaatsen niet altijd naar het buitenland hoeft. Nederland heeft ook veel te bieden. Niet te geloven dat je discussie moet voeren over zo’n oude poort.
  Op foto twee zie ik weer een gezichtje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Toen ik de titel zag, had ik geen flauw idee waar dat BOZ voor stond! Had nog nooit eerder die afkorting voor Bergen op Zoom gehoord en ook nog niet eerder die mooie plekjes, die je daar fotografeerde, gezien. Weer iets voor onze Nederlandse lijst………die maar steeds langer en langer wordt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s