Feest voor de insecten

Niet alleen voor de insecten, maar ook ikzelf vind het een feest om in de insectentuin van ons dorp rond te scharrelen. Wij hebben zelf geen tuin meer en vooral bij mooi weer is dat toch wel een gemis. In de insectentuin staan banken en als je eenmaal de rust neemt om goed te kijken is er zoveel te zien! Uiteraard geniet ik van de mooie planten en bloemen,

maar bovenal word ik meegezogen in de vliegbewegingen van alle insecten, die gebruik maken van die planten. Mijn sport is het dan natuurlijk, om ze scherp op de foto te krijgen.

Drukte van hommels rondom

en in de papavers

De Kleine Vos en de Atalanta aan het zonnen

Er zijn allemaal verschillende soorten hommels, bijen en vliegjes, maar ik ken de namen niet.

Maar wel mooi om eens van dichtbij te bekijken.

Toevallig weet ik, dat deze libelle tot de familie van de Rombouts behoort.

Ik vind het een fascinerende wereld van de insecten. Een uur is zo voorbij en thuis bleek, dat ik zomaar weer meer dan 100 foto’s had geschoten in die toch korte tijd. Ik heb genoten en hoef niet te vertellen, dat ik blij ben met onze insectentuin..

18 gedachtes over “Feest voor de insecten

  1. Heerlijk hè? Ik zat gisteren een uurtje en had 600 foto’s geschoten 😂. Standje vliegende vogels en het gaat snel. Uiteindelijk dan 12 foto’s overgehouden. Zo leuk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s