Ilperveld in juni

Ik geloof, dat het in natuurgebied het Ilperveld in juni wel op zijn mooist is. Ik ging weer eens kijken en was verkocht, toen ik de bermen langs het fietspad zag. De kleurcombinatie van geel en de rose rietorchis vind ik beeldschoon.

Andere bloemensoorten zie je er ook.

Ik had gehoopt op zon, maar op weg naar de vogelhut, die eindelijk weer open was, bleef het wat grijs allemaal. Misschien was dat juist mooi voor deze sfeerbeelden van het gebied.

En tot mijn grote vreugde ontdekte ik op een zompig stukje veengrond, het handelsmerk van het Ilperveld, de vrij zeldzame zonnedauw. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, dat ik er naar op zoek was. Ik wist, dat het plantje hier moest staan. Maar wat is het onooglijk klein. Inzoomen is dus echt gewenst en dan zie je de pracht van dit plantje, altijd gesierd met waterdruppels.

maar ook de wreedheid van de natuur. Dit is namelijk een vleesetende plant. Een roofdier onder de bloemen, zogezegd. Kijk maar.

Ik zag nog een paar andere vogels, de kokmeeuw, de rietgors en de rietzanger.

Moeder meerkoet geeft haar jong les in eten zoeken…………

en tot besluit een bezige hommel

10 gedachtes over “Ilperveld in juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s