Op zoek naar New York

Ik ben er nog nooit geweest en ik denk ook niet, dat ik er ooit kom, maar op de Zuidas in Amsterdam krijg je misschien een indruk van hoe het er is. Met een stel fotomaatjes val je blijkbaar op, want we werden door verschillende mensen meteen wegwijs gemaakt. De Gustav Mahlerstraat zou de straat zijn, die het meest de sfeer ademt van New York. Hoewel ik uit betrouwbare bronnen weet, dat de Amsterdamse wolkenkrabbers niet kunnen tippen aan de New Yorkse ben ik toch weer aardig geïmponeerd.

De gebouwen hebben als gemeenschappelijke deler, dat ze allemaal hoog zijn, maar de architectuur is ongekend variabel. Je blijft kijken.

Tussen al die steenkolossen zoek ik toch ook naar natuur. Het was opvallend hoe mooi groenstroken erbij liggen. We werden getipt over een tuinterras met de mooiste bloemen en flink wat insecten.

En de meeuw vindt hier ook zijn weg.

Ik ben er niet uit of ik hier zou willen en kunnen wonen, maar alles is mooi om te zien. Ik ontdekte met al dat omhoog kijken een heuse Jeroen Henneman! Van dat soort accenten word ik gewoon blij!

21 gedachtes over “Op zoek naar New York

 1. Ik denk en weet ook zeker dat ik nooit naar New York zal gaan. Als ik die wolkenkrabbers en immense drukte zie, krijg ik het al Spaans benauwd🙈. De hoogbouw van Amsterdam ken ik niet, maar je hebt het mooi vastgelegd. Architectonisch gelijken ze gelukkig niet op elkaar, en zitten er wel mooie gebouwen tussen. Die mooie opengevouwen doos bovenop is een leuk detail.

  Like

 2. Ik weet zeker dat ik er nooit zou willen wonen. Zo’n accent is wel heel erg mooi natuurlijk, al zou ik het wellicht nooit als kunstwerk herkennen… stom hè, ik wist daarnet nog niet eens wie Jeroen Henneman is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Deze beelden doen inderdaad wel wat aan New York denken, waar overigens ook mooie parken tussen al het beton en staal aangelegd zijn.
  Een tip/suggestie: fotografeer de Zuidas wanneer het gaat schemeren en binnen overal verlichting brandt. Ik zag het een keer vanuit de trein en vond dat de kantoren daardoor nog meer een wereldse uitstraling kregen.

  Geliked door 1 persoon

 4. New York is niet te vergelijken met de Zuid As. Overigens hele knappe foto’s, want het is heel moeilijk om dit soort gebouwen met karakter en hoogte goed op de plaat te krijgen.
  Toch even: New York is een gevoel. Geloof mij, dat moet je beleven en dan ga je ervan houden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s