Elst – Amerongen – Elst

De tweede dag van ons verblijf in het midden van het land reden we naar de Neder-Rijn. Op de dag af 50 jaar geleden, begon in dit gebied onze kennismaking. We staken de rivier over

en wandelden eerst over de dijkweg aan de Betuwe-kant tot het volgende pontveer.

Dat bracht ons naar Amerongen. Een hernieuwde kennismaking met dit dorpje is geen straf. We lunchten op het terras van een superleuke uitspanning.

Het laatste gedeelte van onze route ging door de mooie bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Zo kwamen we weer terug in Elst, de plek waar de jeugdherberg lag. Ja, want hij ligt er niet meer. Een aantal jaren geleden hadden we ontdekt, dat alles afgebroken was, om plaats te maken voor een grote zorginstelling of hotel. Ik weet het niet meer precies, wat de bouwplannen waren. We verwachtten een terrein vol nieuwbouw, maar het was duidelijk, dat daar nog niets van was terecht gekomen. Achter een afgesloten hek lag de plek, waar ooit de jeugdherberg stond, helemaal te verwilderen.

Misschien was dit onze kans om eens te kijken of de plek, die wij in ons geheugen hebben gegrift, als ‘onze’ plek, er nog is. We klommen over het hek (er stond nergens ‘verboden toegang’). Puttend uit onze herinneringen liepen we een kant van het uitgestrekte terrein op. Ondertussen fantaserend over waar de gebouwen vroeger gestaan hadden. Bijna hadden we de moed opgegeven om te vinden wat we zochten, maar daar was het dan toch nog, verscholen in het bos: ‘ons amfitheater’! Dat was nog eens een bekroning op ons feestje!

14 gedachtes over “Elst – Amerongen – Elst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s