Koorreis

Twee jaar geleden werd de datum voor onze koorreis bepaald. Dat was nog vóór corona. Ons koor bestaat deze maand 25 jaar jaar. In die periode gingen we elke 5 jaar op reis. De eerste keer was Breda ons doel. Het 10 jarig bestaan werd in Praag gevierd, waar we ook meededen aan een korenfestival. Daarna reisden we nog af naar Trier en Gent. De reiscommissie koos voor deze jubileumreis een bestemming vrij dicht bij huis. Je hoeft niet altijd ver om er een leuke reis van te maken, vond men. In Maastricht zouden we gaan optreden, maar daaromheen werden er nog allerlei activiteiten bedacht. Maar het plan was ook om onderweg toch nog de grens van onze benedenburen te passeren en in een Belgische stad te gaan overnachten, weliswaar lag die stad ook in de provincie Limburg. De plannen lagen dus al een paar jaar vast. Door corona bleef het lang onzeker of de reis wel doorgang kon vinden, maar gelukkig konden we afgelopen vrijdag de bus instappen.

Nu ben ik weer thuis en kijk terug op een geweldig leuk weekend, waarin we veel gezien en gedaan hebben. De commissie had gelijk. Ook dichterbij huis is het aangenaam vertoeven. Voor mij was het grotendeels wel bekend terrein, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is eigenlijk een gelukkige bijkomstigheid geweest, dat men voor deze reisdoelen in de provincies Limburg had gekozen. Met alle regels vanwege corona, moet je je afvragen of de reis wel doorgang had kunnen vinden, als de bestemming verder weg was geweest. En nu konden en durfden we het gewoon aan om met een groep op pad te gaan.

14 gedachtes over “Koorreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s