Waterliniepad: Leerdam – Gorinchem

We hadden twee wandeldagen voor de boeg. Bij het van start gaan van de eerste wandeletappe was het grijs, maar droog weer en ook best een aangename temperatuur, prima om te wandelen! Als je het Waterliniepad loopt, weet je dat je veel industriële elementen tegen komt. Allereerst zijn daar de twee forten van deze etappe: fort Asperen, dat volgend jaar nog een her-bezoek waard is,

fort Vuren, waar een bruiloft gaande was en we niet dichterbij konden komen

Langs de Lingedijk liggen overal bunkers , maar ook sluizen en ander industriële elementen zijn goed vertegenwoordigd in het landschap.

De etappe van vandaag speelt zich af tussen de Linge en De Waal. Rivieren waren van cruciaal belang in de verdedigingslinie met behulp van het water. De stadjes zijn vaak nog een vestingwerk op zich. Dat zie je in Leerdam

en ook in Asperen terug.

Dan heb je nog de natuur, waar altijd wat te genieten valt. Dit gedeelte van de route ging door de Betuwe, want zo staat het gebied tussen de Linge en de Waal ook bekend. Vanaf de slingerende dijken had je mooi zicht over het land.

Het is dus niet verwonderlijk, dat we in september genoeg volle overrijpe fruit aan de bomen zagen hangen

en uiteraard ook genoeg volgroeide vruchten in de wilde natuur.

Het laatste gedeelte lopen we langs de Waal, ook weer zo mooi!

En zo bereiken we Gorinchem, een prachtig oud vestingstadje. Het is zelfs kortgeleden uitgeroepen tot mooiste vestingstad van Nederland!

En mooi is het er!!

Daar zoeken we ons overnachtingsadres op bij Coby, van Vrienden op de Fiets. We blijken met uitzicht op het Merwedekanaal te slapen, weer een rivier! En na 27 kilometer lopen, hadden we wel nachtrust verdiend.

12 gedachtes over “Waterliniepad: Leerdam – Gorinchem

  1. Vroeger liep ik veel, zelfs drie maal de Kennedymars gelopen. Nu is een kilometer of vijf het maximum… Maar ik zou ook graag die wandelingen maken. Mooie beelden in een prachtige omgeving.

    Geliked door 1 persoon

  2. De forten zijn prachtig (ik bezocht even de websites van beide) maar de wandeling die erbij hoorde, met al hun opmerkelijke plekken, ziet er ook fantastisch uit. De afstand, 27 km, mag best wel tellen…. Bedankt voor de mooie beelden Jeanne.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s