Foto – prijs

Er werd aangebeld en er stonden twee mannen voor de deur. Zij waren van de werkgroep Purmer 400. De avond tevoren was er aangekondigd, dat men langs zou komen, want ze vonden mijn foto zo mooi. Meer werd er niet gezegd. Bij doorvragen van mijn kant werd er gezegd, dat het een verrassing moest blijven.

Een mooie mistige ochtend in september

De delegatie van de werkgroep bleek 4 man sterk. In 2022 gaan ze het jubileumjaar van het bestaan van de Purmerpolder vieren. Eerder dit jaar had men een fotowedstrijd uitgeschreven. Ze wilden graag foto’s hebben van de Purmer met als doel om een jaarkalender voor 2022 samen te stellen.

Ze vroegen mij om naar buiten te komen. Het was gelukkig net droog geworden. Ze boden mij verschillende cadeaus aan, want het bleek, dat ik met mijn foto gewonnen had. Ik kreeg hem ingelijst aangeboden. Ook had ik de primeur van de nieuwe kalender, waar mijn foto op de voorkant prijkt en ik kreeg nog een klomp, die dienst moet doen als vogelhuisje.

Als klapstuk vroegen ze of ze mij op de foto mochten zetten. Stel je voor dat je nee zegt na al die verwennerij. Dat was tenslotte ook de reden waarom ik naar buiten moest, want er stond een apart autootje voor onze oprit. Daar moest ik voor gaan staan, aan twee kanten geflankeerd door de organisatoren. Ik maak graag foto’s, maar zelf poseren vind ik toch heel wat minder leuk, maar vooruit dan maar.

foto: FB Purmer 400

25 gedachtes over “Foto – prijs

  1. Méér dan verdiend zou ik zeggen. Wat een bijzondere foto, én landschap én zonsopkomst én nevel. Prachtige kleuren ook. Wat leuk dat de foto gebruikt is voor een kalender.
    Die klomp is wel het meest originele vogelhuisje dat ik ooit gezien heb. Toch ook een beetje sinterklaas voor jou. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s