Kerst alleen en ook weer niet

In de loop der jaren is er een soort van kersttraditie ontstaan in ons gezin. Samen eten met zijn allen is daar een onderdeel van. Hoewel dat nu ook weer niet altijd op 1ste of 2e kerstdag gelukt is om te doen. Vanwege vakanties en schoonfamilies wilde het nog wel eens een puzzel zijn en we zijn daardoor wel eens uitgeweken naar een week voor de Kerst. Dat deerde ons niet. Met het kerstfeest op zich hebben we niet zoveel, wel met het bij elkaar zijn. Dit jaar lukte het zowaar om op 1ste Kerstdag ons gezellige samenzijn te organiseren, maar helaas waren we opeens niet meer compleet.

Toch kijk ik terug op een mooie dag samen met de kinderen en ons kleinkind.

Bij Kerst hoorde ook altijd een wandeling, liefst vroeg in de morgen. Dat had altijd iets speciaals voor Sjaak en mij. Nu was Fien blijven slapen van de 1ste op de 2e kerstdag. Met die kou moest ik maar geen wandeling met haar doen, maar in de middag, toen ik voor het eerst in dit weekend alleen was, ben ik aan de traditionele kerstwandeling begonnen. Over de dijk op zoek naar vogels in de rietlanden. Die heb ik niet gevonden, maar de rust daar in de ruimte en bij het bos waren weldadig voor mij.

Ik zag wel vogels op andere plekken dan in de rietlanden. Ook mooi.

29 gedachtes over “Kerst alleen en ook weer niet

 1. Een Kerst die voor de eerste keer “anders” was… een hindernis die je gelukkig niet alleen hoefde te nemen. Het werd dus toch nog een gezellig samenzijn met op de koop toe nog de Kerst wandeling nadien. De foto gaf je wel een heel mooi plekje hoor…. sterkte nog.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hij kijkt naar jullie, en hij schept er genoegen in. Wat geweldig dat Fien het wandelen met de paplepel krijgt ingegoten. Wie weet wordt zij een waardevol, nieuw wandelmaatje. En bravo dat je weer aan het schrijven bent!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, wat moet ik zeggen. Wandelen is fijn, maar samen wandelen geeft vaak zo’n gevoel van verbondenheid. Wat een gemis zal dat voor je zijn. Ik vind het heel knap dat je toch buiten de deur bent gaan stappen. En dat je oog hebt voor wat je allemaal ziet. Het is zo’n cliché, maar toch, je moet verder. Nogmaals, ik weet sinds vandaag pas wat er gebeurd is en ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd en heel veel moed om door te gaan

  Like

 4. Herkenbaar, wél gezelschap maar die én stoel is leeg. Maar toch fijn dat je van de warmte van het gezelschap kon genieten. Oude routines voor zover mogelijk toch door laten gaan, dat kunnen alleen de heel sterke zo kort na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat kan gewoon niet verkeerd zijn. En érgens zit je nu nog een soort bubbel, daar dringt het rauwe leven nog niet zo in door.
    Moeder natuur zorgt die eerste maanden heel vriendelijk voor een lichte verdoving lijkt het wel. Althans, zo heb ik het ervaren.

    Geliked door 1 persoon

 5. Je kunt met een geluksgevoel terug kijken en ook in het heden staan.
  De wandeling is een mooie traditie. Hans
  Ik was opgelucht dan een van mijn zonen op bezoek kwam. Hans

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s