Lamgeslagen

Ik wist niet, dat een mens zich zo lamgeslagen kan voelen. Nu weet ik het wel. Om de zinnen te verzetten liet ik me maar eens met de pont het NH kanaal overzetten en trok natuurgebied het Ilperveld in bij het natuureducatiecentrum in Watergang. De grijsheid doet er natuurlijk ook geen goed aan en daarbij is de natuur echt in de winterstand. Het voordeel is wel, dat er niemand anders is en ik daar helemaal alleen kon rondlopen.

Die rust en stilte hadden een weldadige uitwerking op mij. De vogelhut was boven verwachting open, dus kon ik ook nog in de luwte naar de stilte in de natuur staren.

Ik probeerde toch wat dichter bij het water te komen, want verderop zaten wel eenden en een groepje kuifeenden.

Ik ben hier zo graag in die rietlanden. Ik vind het er eigenlijk in elk jaargetijde mooi.

De molen blijft fotogeniek

Ik zag nog een verlaatte bloem.

grauwe ganzen

en rietsigaren

Ik ervoer toch weer: het wonder der natuur.

14 gedachtes over “Lamgeslagen

 1. Dat lamgeslagen zijn zal een teken dat de opstandigheid tegen “het waarom” langzaam weg ebt.
  Een nieuwe periode die ook z’n tijd moet hebben en waarin je vanzelf rust zoekt. Een prachtig gebied om die rust te vinden al is het ook niet erg om een dag gewoon thuis rond te hangen.
  Best jammer dat er zoveel van die grauwe dagen zijn, dat maakt een rouwproces zeker niet makkelijker. Maar volgens mij doe je het hartstikke goed.

  Like

 2. “Lamgeslagen” is …. ( althans in mijn beleving) … het woord dat het beste past als iets heel naars (in veelvoud) je overheerst en het dan voelt alsof je even geen kant meer op kunt terwijl er vaag ergens in je achterhoofd een piepklein (doch hoogst irritant) stemmetje zeurt ‘je moet verder want dit, dat, zus en zo’

  Als ik zo je afgelopen berichten zie.. plus deze… zie ik een dame waarvoor ik mijn pet afneem (ja ja ik draag er nooit eentje, dus zal er eerst eentje moeten kopen en opzetten) …want ze doet het toch maar. Ze laat zich niet door haar situatie in een hoekje drukken maar blijft overeind de mooie, troostrijke, bekrachtigende en bemoedigende dingen opzoeken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s