Ode aan het Noord-Hollands landschap

In ’t Purmerends Museum was nog één zaal waar we met belangstelling hebben staan kijken. De ode aan het Noord-Hollandse landschap was bedacht n.a.v. het landelijke themajaar in 2021 ‘Ode aan het Nederlandse landschap’. Gelukkig heeft men de tentoonstelling verlengd, want eigenlijk duurde hij maar tot 9 januari. Het Purmerends Museum nodigde kunstenaars en aspirant-kunstenaars uit de stad en de regio uit om landschappen te maken en in te dienen. Meer dan tachtig mensen, van jong tot oud, gaven gehoor aan de oproep.

collage van mijn selectie

Er was een namenkaart bij en het was leuk dat we daardoor diverse namen van kennissen ontdekten. We wisten soms niet eens, dat die personen ook schilderden. Het was leuk om te zien hoe iedereen zijn of haar landschap ervaart en vereeuwigd.

8 gedachtes over “Ode aan het Noord-Hollands landschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s