Vogels op het balkon

Vanaf de datum van de tuinvogeltelling (28 januari, 2022 ) tot nu toe had ik vogelvoer opgehangen op mijn balkon met de bedoeling om wat vogels te lokken. Het is een klein balkon, maar vooral ’s zomers heerlijk om toch lekker buiten te zitten in mijn bovenwoning. Met een paar plantenbakken in voorjaar en zomer haal ik wat natuur dichterbij inclusief insecten. Nu probeerde ik wat meer vogels in het zicht te krijgen. En dat is aardig gelukt. Koolmeesjes komen het meeste voor. Zij lieten zich ook al wel zien zonder bijvoer.

Vinkjes had ik eerder nog nooit boven gespot, maar nu zijn het regelmatige gasten.

Een merel blijft toch ook een prachtige, stijlvolle vogel.

Duiven voelen voor mij als de te grote indringers, maar goed, het voer is voor iedereen. En welbeschouwd zijn ze ook mooi, die duiven.

De eerste weken miste ik de pimpelmees. Andere winters wisselden zij af met de koolmees, maar ze waren er niet. Tot vorige week. Ik vind ze altijd zo grappig met hun boevenmasker.

Alle foto’s zijn genomen van achter glas met niet altijd even schone ramen.

20 gedachtes over “Vogels op het balkon

 1. Jammer van die niet al te schone ramen 😜. (Dat zou mij ook zomaar kunnen overkomen 😂). En ja, enig al die vogels, en dan ook nog op een voerplek waar ze gevrijwaard zijn van de jachtlust van katten! In onze tuin zijn de talloze katten der buren een ware plaag!

  Geliked door 1 persoon

   1. Nee, toch niet. Hans zegt dat het een vink is (in Limburg zeggen ze ‘Boekvink’)
    Maar in ieder geval zit jij niet achter de geraniums! En die foto’s zijn kunstig!

    Geliked door 1 persoon

 2. De duifjes zijn Turkse tortels. Als kind had ik er eentje, Koertje, die kon niet vliegen vanwege een kapotte vleugel. Mijn moeder had hem gered uit de klauwen van een kat. Hij woonde dus binnen in een grote kooi, maar mocht er erg veel uit om dan op iemands schouder (meestal de mijne) overal bij te zijn. Je kon ook wel met hem naar buiten lopen, want wegvliegen ging toch niet. Hij heeft zeker een jaar of vijf bij ons gewoond. We waren allemaal erg verdrietig toen hij dood gevonden werd. Hij was zo’n lieverd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Turkse_tortel

  Like

 3. Mooie serie met dit vrolijke en (gedeeltelijk) gekleurde vogelgezellschap
  En leuk toch ‘er zit een vogel in mijn klomp’
  Ik word er blij van
  Bij ons in de thuin is het ook iedere dag aan en wegvliegen voor lekkere dingen en af en toe een drankje uit het bassin

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb al jaren als vaste bezoeker een roodborstje en een eekhoorn. Ik kan uren naar buiten kijken naar al dat grut. Zo weet ik ook dat de mezen vaste tijden hebben om te foerageren. Die komen dan meteen met de hele familie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooie foto’s, hier komen ook veel vogels in de tuin, ik woon aan de rand van het dorp dus tamelijk rustig. Mijn kat heeft nog nooit een vogeltje gevangen hier in de tuin al vindt ze die wel interessant. Ze valt ook wel op als wit/zwart gevlekte kat, de vogels zien haar al van verre aankomen. En ik heb ook nogal wat grote bomen in de tuin dus mooie uitkijkposten voor vogels. Een kat die ik ooit had, was nooit vlug genoeg en eens kwam hij trots aanzetten met een dode vogel die hij ergens gevonden had,: “Kijk eens wat ik heb gevangen?” de maden kropen er al uit dus ik wist niet hoe snel ik dat lijkje moest afpakken en wegwerken. Wel heeft die wel eens een muis mee naar binnen genomen om die in de kamer los te laten en erachter aan te rennen. Ik heb de kat eerst in de gang opgesloten en daarna de muis onder een theedoek gevangen en een eind verder buiten het dorp weer los gelaten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een leuke serie. Ik zou moeiteloos een tijd achter vuil glas kunnen zitten om naar dit grut te kijken. Gisteren verstopte een ekster een nootje o.i.d. in een bloembak, ben benieuwd of hij dat nog eens komt ophalen. Helaas stikt het van de loslopende katten in onze wijk en daar zijn kleine vogeltjes niet dol op en zoeken hun heil elders.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s