Stormschade

Vanuit huis had ik aan het begin van storm Eunice al gezien, dat er een boom op de busbaan en provinciale weg was gevallen.

Je zag de golven in het Noord-Hollands kanaal en verderop in het Ilperveld het opgestuwde water als een soort mistgordijn. Eigenlijk moest ik ’s avonds naar iemand toe, maar gelukkig bevestigde het amberalert, dat het niet overdreven was om thuis te blijven.

Vanochtend scheen af en toe de zon. Nog wel een stevige wind, maar prima weer voor een wandeling. Ik was wel benieuwd of er verder in het dorp veel schade was. De kerk had wel wat pannen verloren en bij diverse huizen was men met ladders in de weer om de boel weer op zijn plek te krijgen.

In ons park had zeggen en schrijven één boom de storm niet overleefd.

In het bos kwam ik een wegversperring tegen. Dat beloofde niet veel goeds. Dit bos, dat gegroeid is op een moerasachtige ondergrond heeft met storm vaak veel schade.

Na de wegversperring lagen er nog twee bomen in het water.

Ook hier en daar nog wat verse stammen van bomen.

Maar dat was het wel. Ik voelde ook nu, dat het vrij luw was op deze plek in het bos. Als laatste lag er een reclamebord te water bij een huis in de Purmer.

Al met al valt de schade dus wel mee, althans wat er nu nog waarneembaar was, want ik begreep, dat de brandweer wel heel de nacht overal versperringen en gevaarlijke ontstane situaties heeft opgeruimd. Met Amsterdam zo dichtbij, waar men drie doden betreurt, zijn we er hier aardig doorheen gezwijnd. Maar ik ben blij, dat het weer rustig om het huis is, want ik vond het best eng.

16 gedachtes over “Stormschade

 1. Wij hadden één dakpan los, die naar beneden is gegleden en in de dakgoot is blijven steken. Dat laatste was een goede zaak, want anders was die pan mogelijkerwijs op onze auto gevallen… Nu heb ik ‘m van het dak gehaald (de buurman hield de ladder stevig vast want de wind was gisterochtend nog erg verraderlijk) en via het dakraam heb ik ‘m terug op zijn plek kunnen leggen… Dat liep dus goed af!

  Geliked door 1 persoon

 2. In Limburg viel het mee, maar bij R. in Zeewolde is kippenhok getroffen door afgerukte tak, hok aan gruzelementen maar de kippen hebben het overleefd en waren erg blij dat ze een dagje los konden lopen.

  Fialas

  Verzonden vanuit Mail voor Windows

  Like

 3. Onze achterbuurman was vandaag tussen de buien door druk bezig de schade aan zijn schutting te herstellen. Hij zat blijkbaar net in de verkeerde hoek of het was een gammel bouwwerkje, de rest van de buurt had niets aan schade.

  Geliked door 1 persoon

 4. Al met al viel het in het dorp nog mee.
  Ik moest wachten tot de storm was afgenomen voor ik de honden kon uitlaten, nachtwerk, toen was het nog wel wat eng.
  Ik zag wel aardig wat bomen die als luciferhoutjes waren omgevallen.
  Bij mijn buren ook een behoorlijke schade aan schuttingen en bijgebouw.

  Nu zitten we in Storm Franklin. Doordat de grond drassiger is wordt verwacht dat meer bomen het alsnog begeven.

  Morgen een nieuwe inspectieronde 😉

  Blij als ook deze storm voorbij is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s