Rondom Leiden

Vandaag had ik met Marthy afgesproken bij Leiden CS. We reden naar landgoed Endegeest. Vandaaruit begonnen we aan een wandeling, die ons door de buitengebieden van Leiden zou voeren. We bleven dus in stadse sferen, maar we pikten verschillende stadsparken en landgoederen mee. Aan mooie huizen onderweg geen gebrek.

Er werd vandaag overal druk gewandeld, want eindelijk was de lucht blauw en scheen de zon. Een verademing na al die regen en wind. Iedereen genoot. Wij dus ook.

Zo kwamen we in de Leidse Hout terecht, een bekende naam, maar nu weet ik wat het inhoudt. Een heerlijk theehuis waar we lekker koffiedronken. Weliswaar binnen, want het buitenterras was vol.

De sporen van de storm waren nog niet overal weggewerkt. Hij had hier ook goed huisgehouden!

En of deze lantaarnpaal ook slachtoffer van de storm is geworden, zullen we nooit weten.

Maar de spiegelingen in de gracht van kasteel Oud-Poelgeest liet wel zien, dat we eindelijk in een wat rustiger weertype terecht zijn gekomen.

De narcissen doen ook al hun best

en de krokussen brengen kleur in.

Bij molen ’t Poeltje troffen we een klein natuurgebied aan, een plas met wilde ganzen. Wel opvallend hoe dicht de stad al genaderd is.

De route liep door Oegstgeest, dat ook niet de armste gemeente is. je kijkt er je ogen uit aan al die rijkdom.

Kasteel Endegeest was het eindpunt van onze tocht en ook al niet te klein uitgevallen. Het was voor mij een nieuwe omgeving, Zeker interessant.

25 gedachtes over “Rondom Leiden

  1. Het was prachtig wandelweer gisteren en je hebt er duidelijk ook gebruik van gemaakt 🙂
    Ook ik kwam diverse forse bomen tegen die als een luciferhoutje afgeknakt waren. De stormen laten hun sporen na… Bedankt voor het fotoverslag van jullie trip.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s