Kalverhoek

Ik zou mijn dochter treffen in ’t Twiske. Tijdens het wachten kwam er een zwaan poseren. Dat kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Samen fietsten we verder naar een stuk land, dat wij de Kalverhoek hebben genoemd, omdat ’t dichtbij het dorpje ’t Kalf ligt, maar ook dicht bij de Zaanse Schans. Ik weet dus de officiële benaming niet. Feit is, dat het een plek is, waar grutto’s weer in Nederland komen na hun lange reis uit het Afrika. In de velden, daar, waar veel water op staat, eten ze hun buikjes weer goed rond, na de slopende reis. Aangesterkt en wel trekken ze dan verder het land in om te gaan nestelen.

We waren al wat te laat, want de meeste vogels waren alweer verder gevlogen. Vorig jaar zaten er tenminste heel wat meer. Kijk hier maar.

Evengoed was het weer genieten, van dat prachtige, sierlijke dier

met hier en daar een kievit ertussendoor lopend. Ook fijn om die vogel weer terug te zien, allemaal tekenen van voorjaar!

Op de terugweg deden we onszelf even te goed op een terrasje met een drankje in de zon in de Twiskerhaven. Nu is de aanblik van de haven nog vrij leeg, maar dat zal niet zo heel lang meer duren.

14 gedachtes over “Kalverhoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s