Genieten en dwalen

Het leek Marthy en mij een mooi doel om te gaan wandelen: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ondanks de strakblauwe lucht en de zon vond ik het toch behoorlijk koud. Het is natuurlijk vlak aan zee en de straffe wind kwam uit het oosten. Gewoon winterse temperaturen nog.

We zetten de pas erin om warm te blijven. Daar zagen we een groep damherten. Achteraf zou dat het enige wild zijn, dat we te zien kregen.

Wel zag ik een paar vogels: roodborsttapuit, spreeuw?, buizerd.

De natuur is er ook ’s winters zo mooi en zo divers.

Er zijn hier ook veel waterpartijen. Dit duingebied tussen Zandvoort en Langevelderslag is tenslotte ingericht voor de waterwinning van Amsterdam.

Fijn om te zien dat het water opvallend helder is.

Je mag er overal van de paden af en dat deden we dan ook. We genoten van het landschap, maar ook van details in de natuur.

Het was heerlijk daar, ver weg van alles. Het leverde nog wel een flinke dwaalpartij op. Met landkaarten en de GPS kwamen we uiteindelijk weer terug op het pad richting de auto. Lekker uitgewaaid en rozig gingen we huiswaarts.

18 gedachtes over “Genieten en dwalen

  1. Van de Amsterdamse Waterleidingduinen zag ik al zo veel prachtige beelden…. zelf was ik er nog nooit. Ik moet het toch maar eens overwegen. Geweldig hoeveel dieren je er op een wandeling kan tegen komen. Bedankt voor de mooie foto’s Jeanne.

    Geliked door 1 persoon

  2. Goede morgen Jeanne, een mooi gebied, maar ik heb hier dichtbij ook prachtige duingebieden dus ik zal er geen reis voor ondernemen. Trouwens hier is dat ook een waterwingebied geweest. Ik weet niet of het water hier uit de kraan er ook vandaan komt. Een fijne woensdag gewenst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s