Feeëriek schouwspel

Na een tip, dat het rond zonsondergang zou gebeuren, ging ik net vóór het bewuste tijdstip naar de rietlanden, want ik wilde het met eigen ogen zien.  Het was windstil geworden, dus een heerlijke avond. Dat vonden deze mensen, die nog een stukje over de dijk wandelden, ook.

Ik was in de polder , die laag ligt, met als gevolg, dat de zon al vrij snel achter de dijk verdween.

Toch was de zonsondergang niet waar ik voor kwam. Helaas was er verder niets te zien en dat was teleurstellend. Maar opeens zag ik toch een zilverreiger komen aanvliegen. Na een paar cirkelbewegingen ging hij zitten in een boom, waar ik zicht op had vanachter een  kijkscherm. Maar het was er maar één.

Nummer twee volgde al snel. Zou het dan toch gebeuren?

De wassende maan was er ook.

Het zou niet lang meer duren voor het helemaal donker was. Het blauw uurtje duurt, zoals de naam al zegt, totaal ongeveer één uur, een half uur vóór en een half uur na zonsondergang. Het was een mooie avond en heerlijk daar zo in die natuur, maar dat was niet het doel van mijn komst. Opeens ging het hard. Van alle kanten kwamen ze aanvliegen.

Het lukte me niet om ze te tellen, maar het waren er wel tegen de dertig!

Ik denk, dat ik nu weet waar de slaapplek is van alle Waterlandse zilverreigers! Het was een sprookjesachtig schouwspel.

18 gedachtes over “Feeëriek schouwspel

  1. Prachtig! Hier is ook een plek waar er altijd een paar zitten, ik zou kunnen gaan kijken, maar dan nog kan ik nooit zulke mooie foto’s als jou maken, te ver en te donker voor mijn toestel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s