Weekend met lach en traan

Mijn zus kwam dit weekend over uit Zuid-Limburg. Ze komt niet vaak, maar nu bleef ze ook slapen. Het werd een fijn weekend. We hebben lekker bijgepraat. Het is toch anders, dan per telefoon of app. Zo heb je eens meer de tijd voor elkaar. We konden sparren over elkaars problemen, elkaar tips en raad geven en dat voelde goed. Mijn zus woont dan wel ver, maar de familieband is hecht.

We zijn ook heel actief geweest deze twee dagen. Zaterdag kreeg mijn zus een rondleiding door Purmerend, want daar was zij nog nooit geweest.

We pauzeerden op een terras op de Koemarkt, het gezellige, historische culinaire centrum van de stad.
We gingen lopend naar huis, want we moesten ook nog aan voldoende beweging komen.

Zondagochtend had ik de ontbijtservice laten komen. Dat betekende dat er lekkere broodjes aan de deur hingen. Helaas was het niet meer zo’n zonnig weer als gisteren, maar we gingen toch even een frisse neus halen door een rondje te lopen. Na de koffie en de lunch besloten we naar Amsterdam te gaan. In de Nieuwe Kerk was een tentoonstelling over mode in de stad, waarover morgen meer. Op de Dam was weer een indrukwekkende protestdemonstratie gaande tegen de oorlog in de Oekraïne.

Wij zochten een cafeetje op om onze dorst te laven. We zaten er heerlijk en nog steeds stonden die monden niet stil. Ook de tranen kregen de ruimte en dat was goed. We namen afscheid op het Centraal Station en we namen ons weer eens voor, om elkaar toch echt wat vaker live te gaan zien.

18 gedachtes over “Weekend met lach en traan

  1. Fijn dat je zus bij je was en dat het voor herhaling vatbaar is. Jullie hadden ook een leuk programma. Nog nooit in Purmerend geweest…, dat zal leuk geweest zijn om daar met haar te zijn. En naar Amsterdam is altijd fijn, zoveel te zien en te beleven.
    Goed dat jullie emoties konden laten gaan, zo hoort het.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mijn zus woont in De Bilt, voor mij ook nog een aardig eindje, we zien elkaar 4x per jaar in het echie, maar we bellen zeker eens per week en soms als we iets bijzonders te vertellen hebben meerder malen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s