Stationsavonturen 4

Rotterdam was het laatste station, dat we aandeden. in de hal zag je al een aparte belijning

maar buiten kom je echt aan je trekken, als je van strak en lijnen houdt.

Tussen al die strakheid genoten een paar meeuwen van het mooie weer.

In deze stad zit je meteen goed tussen de hoogbouw.

We maaktenin deze stad de stationsomgeving iets breder, want we wilden De Luchtsingel zien. Dat was zeker de moeite waard en een apart fenomeen. Het is een voetgangersbrug van 390 meter lang en het verbindt het centrum van Rotterdam met de Noordkant.

De gele zijkanten zijn gemaakt van 17.000 houten planken, voorzien van alle namen van sponsors. Iedereen, die dat wilde kon sponseren. De plank werd voorzien van je naam of je wens of boodschap voor de stad.

Het levert leuke doorkijkjes op

We verlieten de brug bij de Delftse Poort. Dat blijkt een monument te zijn ter nagedachtenis aan alle Delftse poorten, die hier in het verleden hebben gestaan en zijn verwoest.

Het Rotterdamse politiebureau en het plein ernaast zijn ook weer bijzonder vormgegeven.

Onze ronde liep richting eetgelegenheid. Zo’n dag fotograferen maakt wel hongerig. Maar we bleven maar klikken, want het schijnsel van de zon zorgde voor nóg meer special effects, dan de stad zo al te bieden had.

Moe maar voldaan lieten we ons het eten goed smaken op een gezellig plein achter het stadhuis.

14 gedachtes over “Stationsavonturen 4

  1. Heb enkele jaren geleden in Rotterdam en Arnhem CS rondgekeken. De videowand in Rotterdam is zeker mooi, maar boven de perrons vind ik het ooersaai/smakeloos, maar dan weer wel lekker licht. In Arnhem hebben ze meer werk gemaakt van de perrons. Daar hebben ze dan weer een bezopen lelijk busstation. Alsof dat niets mocht kosten. Utrecht CS vind ik behoorlijk goed gelukt met perrons voor de sneltram. Echt leijk is het nieuwe station van Breda. Wat een blokkendoos. om depri van te worden. Maar wel lekker koel bij te warm weer. Zelf hou ik meer van oude stations zoals Groningen en Haarlem. Het mooiste station is toch wel Antwerpen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s