Proeven aan het voorjaar

Het was nog wel een fris windje, maar gelukkig ook weer eens een overtuigend zonnetje, dus zocht ik de Purmerdijk op, voor een wandeling, waarbij ik vooral op zoek ging naar bijzondere vogels. Dat is één doel, maar verder vind ik het daar op de dijk en rondom de rietlanden aan de rand van het Purmerbos vooral heerlijk stil. Ik ben daar meestal alleen, dat is fijn.

Zo ook deze dag, maar echt stil was het er niet want onder de ganzen heerste er grote onrust. Wat een herriemakers zijn dat toch. Wel viel het me op, dat de ganzen vandaag hoofdzakelijk in paartjes opereerden. Zal het voorjaar zijn.

De bloesem getuigde daar ook van

en de bermen beginnen al geel te kleuren, eerst was het speenkruid en dotterbloemen, nu ook koolzaad.

De rietlanden kleurden op door het zonlicht.

Maar het meest overtuigende bewijs, dat het voorjaar er is, was toch wel, dat ik eindelijk eens een blauwborst heb gezien. Weliswaar wat ver in het riet, maar hij bleef redelijk lang zitten om zijn deuntje te fluiten. Eindelijk kan ik één van de bijzondere vogels, die hier in dit natuurgebied schijnen te zitten, afvinken van mijn lijstje. Zo leuk! (hoewel de foto nog wel verbeterd kan worden)

13 gedachtes over “Proeven aan het voorjaar

 1. ha Sjanne,
  ja… ik zie jou wel zwerven door het mooie weidelandschap.
  En dan een kado:
  een blauwborst!

  Misschien was dat wel een groetje uit de hemel?!
  (mijn moeder zei dat altijd bij een roodborstje…)

  Groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s