De binnenstad van ’s Gravenhage

We hadden nog tijd over en bedachten, dat het toch wel raar is om in Den Haag te zijn geweest en niet eens even op het binnenhof gekeken te hebben. Dus ging het richting binnenstad.

We waren het ministerie van Economie gepasseerd. We zagen een aparte hal en probeerden naar binnen te kijken en te fotograferen. Maar gelijk hadden we al een securityman aan onze broek hangen. De man informeerde vriendelijk of we van de pers waren en wat we gefotografeerd hadden. Hij maakte uiteindelijk een gezellig praatje met ons en zag wel in dat we minder professioneel waren dan hij had gedacht.

Het Mauritshuis ligt vlak naast het torentje van de minister president. Alom bekend, dus ik heb een uitsnede van het hek op de foto

en een kleine traploper.

Het binnenhof bleek helaas vandaag afgesloten. We praten weer met zo’n securityman. Hij vertelde dat er een staatsbezoek ging plaatsvinden van hooggeplaatste personen uit Bosnië.

Achter zijn rug werden twee jonge gasten van de marechaussee voorbereid op hun taak.

Onderweg terug passeerden we nog een aparte tramtunnel, onder een gebouw door. Daar moesten we natuurlijk nog even stilstaan.

Genoeg gezien hier, dus gingen we richting station. Dit was immers nog maar het eerste station van vandaag!

7 gedachtes over “De binnenstad van ’s Gravenhage

  1. Mooi, tot 2 jaar terug kwam ik regelmatig in Den Haag omdat onze dochter er woonde en werkte[ in het Haags Historisch museum, vlakbij het Mauritshuis en met uitzicht op het torentje. Helaas fotografeerde ik toen nog niet veel. Maar mooi zijn jouw foto’s……..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s