Netkous

Onze stations avonturen kregen een vervolg. We reisden af naar Den Haag CS, waar we meteen de tram indoken.

We waren op weg naar ‘de netkous’. Ik vond de naam al fascinerend en liet me totaal verrassen. We stapten uit bij halte Beatrixkwartier, midden in de Netkous. Ik kan niet anders zeggen, dan dat de naam geweldig goed gekozen is. Het tramviaduct werd tussen 2004 en 2006 gebouwd in de Haagse wijk Bezuidenhout en ligt door de Prinses Beatrixlaan. Het tramviaduct is ontzettend fotogeniek en daarom de hoofdreden, dat wij hier naar toe gingen. Eerst keken we op het perron wat het lijnenspel ons te bieden had.

Het was jammer, dat het daar een tochtgat was en op deze dag stervenskoud. We wilden het bouwwerk natuurlijk toch ook van de buitenkant bekijken, waar we gelukkig iets meer beschutting konden vinden.

We zagen het viaduct ook in spiegelingen.

Kortom een onuitputtelijke bron aan beelden voor ons hobby-fotografen.

18 gedachtes over “Netkous

    1. Ik heb er gisteren even gekeken. Jouw foto’s vind ik stralender en mooier dan de werkelijkheid. Als ik jouw enthousiaste verslag niet had gezien, weet ik niet of het me opgevallen was. Maar bijzonder was het zeker!

      Geliked door 1 persoon

  1. Als geboren en getogen “hagenees’ kén ik dit traject maar gedeeltelijk. Ik was al weg uit Den Haag toen het aangelegd werd. Om vanuit Rijswijk naar Den Haag te komen heb ik er ook niets aan dus ik maak er ook nooit gebruik van. Zo zie ik dus nu bij “iemand van buiten”dan toch weer dingen waar ik dichtbij woon maar toch niet echt ken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s