Les hameaux de Banne

Het was een stukje rijden naar Banne in de zuidelijke Ardeche, maar het was de moeite waard. De startplaats van onze wandeling was een aller charmantst plaatsje, dat de Franse sfeer goed uitstraalde.

Aan de ene kant hoog op een heuvel de kerk

en aan de andere kant een oud fort.

Opeens ontdekten we, dat beide punten, die toch wel een flink stuk uit elkaar lagen, met elkaar verbonden waren door een kabel hoog in de lucht en laat daar nu ook nog iemand overheen aan het lopen zijn van de kerk naar het fort. Wat een durfal op blote voeten!

en hij was niet de enige!

Wij hielden onze geschoeide voeten mooi aan de grond en al wandelend kwamen we eerst langs het kerkhof.

Verder op de route lagen daar verschillende gehuchtjes zogenaamde hameaux, prachtige bouwwerken van huizen, heel dicht op elkaar met doorgangen en poorten. Zo sfeervol en nog steeds bewoond.

Ondertussen was de temperatuur opgelopen tot wel 30 graden en na al ons geklauter over eeuwenoude voetpaden hadden we wel een drankje verdiend, vonden wij.

Daarvoor gingen we naar Les Vans, een stadje, bekend om zijn hippie-cultuur. Dat was nog steeds te merken. We waren even terug in de tijd.

11 gedachtes over “Les hameaux de Banne

  1. Ik zie dat de koorddansers in ieder geval wel goed gezekerd zijn, nu heb ik totaal geen goed evenwichtsgevoel dus ik krijg de bibbers al om daar naar te kijken. Ik wens je een fijn Pinksterweekend toe.

    Geliked door 1 persoon

  2. Frankrijk is toch echt Frankrijk als je zo in die kleine villages en hameaux rondstruint… Het ziet er daar een mooie streek uit – maar wel toeristisch, denk ik? Of valt het mee met de drukte. Komende zomer zitten wij een week in de buurt van Ganges, een kleine 100 km ten ZW van Les Vans.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s